Pérez wijst meerdere schuldigen aan in soap rond Ihattaren

3 augustus 2021 – De situatie rond Mohamed Ihattaren lijkt een gebed zonder einde te worden voor PSV. De talentvolle middenvelder zou dit seizoen voor een nieuwe kans gaan onder trainer Roger Schmidt, maar werd afgelopen week uit de A-selectie verbannen. Volgens analist Kenneth Pérez zijn er in de soap rond de PSV'er meerdere schuldigen aan te wijzen.

Pérez wijst meerdere schuldigen aan in soap rond Ihattaren

Zo richtte hij in ESPN-programma Voetbalpraat zijn pijlen om te beginnen op Schmidt. "Het lijkt erop dat de trainer bij voorbaat zoiets heeft van: 'ik hoef hem niet'. Alsof er iets geknakt is. Hij is fit teruggekomen en ging weer voor zijn kans, maar uiteindelijk heeft de trainer laten blijken: je kunt trainen tot je een ons weegt en doen wat je wil, maar je gaat niet spelen." Leon ten Voorde van Tubantia, te gast in het programma, vond vooral het inbrengen van Ryan Thomas in plaats van Ihattaren in de wedstrijd tegen Galatasaray tekenend. "Dat was killing."

Schmidt is echter niet de enige, ook de clubleiding had volgens Pérez in moeten grijpen. "Waarschijnlijk hebben ze alles geprobeerd, maar deze trainer ziet het totaal niet in hem zitten. Hij moet eigenlijk overtuigd worden dat hij toch met hem aan de gang moet. Het is een jongen met de hersenen van een tiener, dus hij moet geholpen worden. Het is geen sociale werkplaats, maar ook voor je eigen portemonnee helpt het om zo'n jongen toch te begeleiden om het beste van zichzelf te laten zien. Nu lijkt de clubleiding te zeggen: 'Schmidt, hier heb je de sleutel van de club. Kijk maar wat je ermee doet en we horen over een paar jaar wel of het wat geworden is.''

Tot slot maakte Pérez ook verwijten aan het adres van zaakwaarnemer Mino Raiola. "Ihattaren heeft natuurlijk niet zelf bedacht: ik meld me ziek en vlieg dan naar Nice. Dat is in samenspraak met 's werelds beroemdste zaakwaarnemer. Dat je dat bedenkt voor je speler vind ik heel bijzonder. Of je moet echt het plan hebben: we willen het helemaal kapotmaken." VI-hoofdredacteur Freek Jansen vermoedt dat dat inderdaad aan de hand is. "Raiola is toch niet wereldvreemd? Die weet ook wel dat zoiets uitkomt."

PSV

gerelateerd