'Route Mbappé al bekend: nog jaar PSG, dan gratis naar Real'

3 augustus 2021 – De route die Kylian Mbappé de komende periode gaat bewandelen, lijkt al uitgestippeld. De Fransman zal zijn contract, dat nog één jaar doorloopt, uitzitten bij Paris Saint-Germain om vervolgens transfervrij te vertrekken. Real Madrid lijkt de beste papieren te hebben om hem daarna gratis binnen te halen.

'Route Mbappé al bekend: nog jaar PSG, dan gratis naar Real'

Dat concludeerde het Spaanse Sport op basis van berichtgeving van Le Parisien. Die Franse krant was er maandag namelijk zeer zeker van dat Mbappé ook komend seizoen in Parijs te bewonderen zal zijn. Dat brengt echter ook een nadeel met zich mee: het lijkt er vooralsnog niet op dat de aanvaller zal verlengen, omdat er niet aan zijn voorwaarden kan worden voldaan. Dat betekent dat hij volgende zomer transfervrij zal vertrekken bij PSG.

De komende maanden zal PSG uiteraard proberen dat te voorkomen door zijn contract alsnog te verlengen. Daarvoor zal de club met goede argumenten moeten komen, zo vervolgde de Franse krant. Onder meer trainer Mauricio Pochettino zou daarin een belangrijke rol kunnen spelen, al is de vraag of dat genoeg zal zijn.

Mocht Mbappé komend jaar inderdaad transfervrij op zoek gaan naar een nieuwe club, dan heeft Real Madrid de beste papieren om hem binnen te halen. De club uit de Spaanse hoofdstad lijkt sowieso al lange tijd de volgende bestemming van de 22-jarige aanvaller te worden. Eerder deze week meldde Marca nog dat de overstap steeds realistischer leek te worden. Een transfer deze zomer en een transfervrij vertrek volgend jaar zijn beiden nog mogelijk.

Ligue 1

gerelateerd