Giroud hoopt op Ziyech en ziet nieuwe rol voor Zlatan

3 augustus 2021 – Olivier Giroud hoopt dat oud-ploeggenoot Hakim Ziyech zijn voorbeeld zal volgen en Chelsea verruilt voor AC Milan. Na een moeizaam debuutseizoen is een vertrek van de oud-Ajacied niet uitgesloten en de Italiaanse club zou daarbij een oplossing kunnen bieden. Tijdens zijn eerste persconferentie werd Giroud gevraagd op de geruchten te reageren.

Giroud hoopt op Ziyech en ziet nieuwe rol voor Zlatan

Giroud begon lovend over zijn oud-ploeggenoot. "Het is een geweldige speler met een fantastisch linkerbeen", citeerde Tuttosport. "Hoe meer goede spelers we in het team hebben, hoe meer geweldige dingen we kunnnen bereiken. Ik zou meer dan gelukkig zijn als ik hem hier kan verwelkomen." Ziyech zou in dat geval de derde zijn die de overstap maakt; eerder deze zomer nam Milan ook Fikayo Tomori al defintief over van Chelsea. 

Ibrahimovic
Ook ging Giroud in op vragen over Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse vedette lijkt de concurrent te worden van de Fransman, al ziet Giroud dat zelf anders. Hij suggereerde dat de twee ook samen op het veld kunnen staan. "Ik ben hier bij Milan om mijn ervaring te brengen en we kunnen elkaar daarin aanvullen. Het is makkelijk om samen te spelen met een persoonlijkheid als hij. Ik denk dat we een goed koppel zouden kunnen vormen."

"Het is aan de trainer en ik ga niet over de tactische details", vervolgde Giroud, die wel een idee heeft over hoe de twee samen kunnen spelen. "Ik kan mijn kwaliteiten aanpassen aan die van hem. Het is niet onmogelijk om samen op het veld te staan. Ik denk dat Ibrahimovic tegenwoordig meer een nummer 10 is, een spelmaker. Het belangrijkste is dat Milan geweldige professionals heeft die zichzelf kunnen wegcijferen voor het team."

Serie A

gerelateerd