PEC trekt Utrecht-talent aan: "Zo snel mogelijk debuteren"

3 augustus 2021 – PEC Zwolle heeft zich dinsdagochtend zoals gewenst versterkt met een rechtervleugelverdediger. De twintigjarige Mark Pabai komt over van FC Utrecht, waar hij deel uitmaakte van de Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Pabai tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. 

PEC trekt Utrecht-talent aan: "Zo snel mogelijk debuteren"

"De overgang naar PEC Zwolle is voor mij heel prettig", lichtte Pabai toe op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik zie dit als een heel mooie club die enorm leeft en waar jonge spelers daadwerkelijk de kans krijgen zich te laten zien. Voor mij is het nu zaak meteen te integreren in de groep en meters te maken. Daarbij heb ik als doel gesteld om zo snel mogelijk te debuteren in de Eredivisie en daarbij van waarde te zijn voor mijn team."

Technisch manager Mike Willems is blij dat de vacature achterin met Pabai vervuld is. "Wij wilden graag nog een extra verdediger aan de selectie toevoegen. Met Mark halen we een interessante speler en moderne vleugelverdediger in huis. Hij is fysiek sterk, schuwt geen duel, heeft voor zijn leeftijd al veel ervaring en is topfit. Mark staat vandaag (dinsdag) al meteen met de groep op het trainingsveld en is klaar om de strijd voor een plek in de basis aan te gaan."

Pabai komt over van FC Utrecht, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep en afgelopen seizoen 33 wedstrijden speelde in het Jong-elftal. Hoewel zijn contract nog een seizoen doorliep, zag hij een langer verblijf niet zitten. "Mark gaf in de gesprekken met ons aan dat hij zich graag verder wil ontwikkelen door het maken van speelminuten op het hoogste niveau", vertelde technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. "Dat perspectief konden wij hem niet bieden, gezien de grote concurrentie op zijn plek. Toen PEC Zwolle zich meldde gaf Mark te kennen dat hij graag voor deze uitdaging wilde gaan. Wij hebben met PEC Zwolle een passende oplossing gevonden voor het lopende contract."

Eredivisie

gerelateerd