Brazilië en Antony in finale na dramatische penaltyserie Mexico

3 augustus 2021, 12:57   Bijgewerkt: 3 augustus 2021, 13:09

Brazilië heeft zich dinsdagochtend ten koste van Mexico geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. De ploeg van onder meer Ajacied Antony kwam in de reguliere speeltijd en verlenging niet tot scoren en had uiteindelijk strafschoppen nodig om de finaleplaats veilig te stellen. Na twee missers van Mexico viel deze echter al snel de kant van de Brazilianen op. 

De ontmoeting tussen Brazilië en Mexico was die tussen de laatste twee Olympisch kampioenen. De Brazilianen pakten goud in eigen land 2016, de tegenstander won de finale vier jaar eerder in Londen - toen ten koste van Brazilië. Het betekende hoe dan ook een bijzonder affiche voor de ploeg van ook Ajacied Antony. De aanvaller is dit toernooi een van de smaakmakers aan de kant van Brazilië en sprak al enkele keren uit te dromen van Olympisch goud. 

Lees ook: Antony geniet van Olympisch avontuur: "Het is een voorrecht"

Met Antony in de basis - evenals namen als Dani Alves en Richarlison - kreeg Brazilië de betere kansen, maar wilde de bal er niet in. Ook niet toen Richarlison een kopkans van dichtbij kreeg. De Everton-aanvaller raakte de paal. Eerder in de wedstrijd leek de ploeg al een penalty te krijgen, maar deze beslissing werd - terecht - teruggedraaid door de VAR. Ook Antony deed na rust nog tevergeefs een poging een strafschop te versieren. 

Ook in de verlenging - Antony keek inmiddels vanaf de bank toe - werd niet gescoord en dus moest via penalty's beslist worden welk land de hoop op een gouden medaille in leven mocht houden. Al snel werd duidelijk welke kant de serie op ging vallen: Eduardo Aguirre en Johan Vasquez waren verantwoordelijk voor het missen van de eerste en tweede Mexicaanse strafschop. Dani Alves, Gabriel Martinelli en Bruno Guimaraes faalden namens de Brazilianen niet. Carlos Rodriguez hield Mexico nog iets langer in leven, maar nadat Reinier raak schoot was het definitief gedaan.

Zo is Brazilië in ieder geval verzekerd van zilver, maar gaat het zaterdag in de finale uiteraard voor goud. Japan of Spanje is in die wedstrijd de tegenstander. Wie van de twee het wordt, maken de landen vanmiddag om 13.00 uur uit. De verliezer van dat duel zal met Mexico de strijd om brons aangaan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen