Mourinho houdt huis en zet 23 (!) AS Roma-spelers op transferlijst

3 augustus 2021, 17:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

José Mourinho houdt momenteel huis bij AS Roma. De club nam deze zomer al afscheid van Justin Kluivert, Bruno Peres, Cengiz Ünder en Pau López, maar als het aan de Portugese coach ligt, komen daar nog 23 (!) spelers bij. Nederlander Rick Karsdorp staat overigens (nog) niet op dat lijstje, want is mogelijk zelfs beoogd basisspeler voor het komende seizoen.

Op de lijst staan vanuit de A-selectie met Alessandro Florenzi, Javier Pastore, Steven Nzonzi, Federico Fazio, Pedro Rodríguez, Davide Santon, Robin Olsen, Ante Coric en William Bianda heel wat bekende namen op de nominatie om nog deze zomer te verkassen, weet Corriere dello Sport. Florenzi is een opmerkelijke naam, maar hij verdient veel salaris (5,2 miljoen euro per jaar) en zou mogelijk tweede viool gaan spelen achter Karsdorp en dat lijkt zowel AS Roma als de back zelf geen goed idee. Voor hem wil men nog wel een transfersommetje ontvangen. 

Ook Pastore (een grootverdiener met 8 miljoen), Pedro (4 miljoen), Nzonzi (5,7), Santon (2,6) en Olsen (2,4) zijn best grote namen waarmee Mourinho snel wil breken. De andere spelers op het lijstje van het Italiaanse medium zijn beduidend minder bekend: Javier Vicario, Maissa Ndiaye, Raul Morichelli, Filippo Tripi en Riccardo Ciervo. De andere spelers op het lijstje hebben veelal een nieuwe club gevonden en betreft ook spelers uit de jeugd.

Voor al die vertrekkers wil Mourinho uiteraard ook nieuwe spelers krijgen, naast Eldor Shomurodov, Rui Patrício, Roger Ibanez en Bryan Reynolds die al werden aangetrokken. Vanuit de Nederlandse competitie werd Teun Koopmeiners eerder gelinkt aan de Romeinen, maar voor hem lonkt momenteel eerder een overgang naar Atalanta Bergamo. Granit Xhaka (Arsenal) stond hoog op het wensenlijstje, maar hij mag niet vertrekken van The Gunners 

en is op weg naar een nieuw contract aldaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen