Eerste nederlaag voor FC Twente, uitgekleed Cambuur wint ruim

3 augustus 2021, 17:07

FC Twente heeft voor het eerst in de voorbereiding een oefenwedstrijd verloren. In eigen huis was de Italiaanse gepromoveerde ploeg Venezia FC met 0-1 te sterk voor de Tukkers, die vooral reservespelers aan de aftrap lieten verschijnen. De Belg Daan Heymans maakte het enige doelpunt namens de ploeg van Tyronne Ebuehi.

De rechtsback die vorig seizoen nog werd verhuurd aan de Tukkers staat het komende seizoen onder contract in Italië en keerde dus voor even terug op het oude nest. Ron Jans had tegen Venezia een flink aantal andere krachten aan de aftrap staan: zo begonnen Ricky van Wolfswinkel, Queensy Menig, Jayden Oosterwolde en Robin Pröpper allen op de bank. Later deze week wordt er met de A-keuze geoefend tegen SS Lazio. 

Desondanks hield de jonge ploeg van FC Twente lang stand en kwamen de gasten pas op voorsprong toen er veel ervaren krachten ingevallen waren. Na ruim een uur spelen zorgde Heymans voor het enige doelpunt in de wedstrijd, omdat vijf minuten voor tijd een tweede Italiaanse goal afgekeurd werd vanwege buitenspel. Domper was het vroege uitvallen van Dario Dumic, juist een van de basiskrachten die wél speelde. 

Opstelling FC Twente: De Lange, Hilgers, Dumic, Bruns, Markelo, Staring, Bosch, Dyulgerov, Van Leeuwen, Ugalde, Rots.

Lees ook: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij

SC Cambuur – VVCS 4-0

De voorbereiding van SC Cambuur gaat maar weinig over rozen. Weinig aankopen, heel veel coronabesmettingen en drie oefenduels werden gecanceld tot dusver. Daardoor werd een extra wedstrijd ingepast tegen de clubloze voetballers van de VVCS. Zonder Jamie Jacobs, Robin Maulun, Tom Boere, David Sambissa, Issa Kallon en Jasper Ter Heide – sommigen geblesseerd, anderen vanwege corona – werd er simpel gewonnen na een ruststand van 1-0 na een fraai schot van Mees Hoedemakers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen