'Ihattaren bijna weg bij PSV: laatste details worden nog afgerond'

3 augustus 2021 – PSV gaat spoedig afscheid nemen van talent Mohammed Ihatteren. De aanvaller annex middenvelder is druk bezig om zijn transfer, naar een nog onbekende club, af te ronden. Er wordt op korte termijn groen licht verwacht over de negentienjarige voetballer, wiens toekomst al langer niet meer in Eindhoven lag.

'Ihattaren bijna weg bij PSV: laatste details worden nog afgerond'

Dat schrijft Voetbal International althans. 'AS Monaco geldt als een mogelijke nieuwe werkgever, maar insiders in Frankrijk sluiten ook OGC Nice nog steeds niet uit, terwijl er vanuit Italië eveneens belangstelling is', schrijft het weekblad over de overgang van Ihattaren, die dus wel bijna in kannen en kruiken is, maar de bestemming nog onbekend. Daar komt vermoedelijk snel verandering in de komende dagen. 

Lees ook: Ook hierom werd Ihattaren uit de PSV-selectie gezet

Waar Ihattaren naar toe gaat, is dus nog onbekend, maar dat hij moest vertrekken, was helder. Na het al zo rommelige vorige seizoen had het talent zich afgetraind gemeld voor het nieuwe voetbaljaar, maar kreeg daarin weinig kansen van Schmidt. Nadat hij tegen Galatasaray opnieuw negentig minuten op de bank bleef, meldde hij zich ziek en vloog naar Frankijk om daar met zaakwaarnemer Mino Raiola te spreken. Dat gesprek was in Monaco, mogelijk wordt dat zijn nieuwe bestemming. Volgens NH Nieuws is vandaag (dinsdag) de overgang van AZ-spits Myron Boadu naar die club wél reeds afgerond. 

Na zijn onhandige actie werd Ihattaren logischerwijs gestraft door PSV, dat hem uit de A-selectie zette. Op dat moment was een transfer onvermijdelijk, ook omdat de Eindhovenaren niet helemaal zonder transfersom willen blijven voor voorheen een van de grootste talenten van de club. Omdat zijn verbintenis in 2022 afloopt, is dit aanstaande vertrek voor alle partijen het beste.

'Ihattaren voelt zich bij PSV niet serieus genomen door Roger Schmidt, terwijl de trainer op zijn beurt meer gelooft in andere spelers. Het is een mismatch tussen een coach en een voetballer die elkaar niet meer willen begrijpen. (...) Hij verscheen fit op de eerste training en vroeg naar videobeelden, zodat hij kon zien op welk onderdeel hij zich kon verbeteren. Die beelden kwamen nooit. Toen Schmidt thuis tegen Galatasaray de voorkeur gaf aan Ryan Thomas als invaller, brak er definitief iets bij Ihattaren', reconstrueert VI over de gang van zaken. 

PSV

gerelateerd