Ten Hag uit zorgen over deel Ajax-selectie: "Niet klaar voor PSV"

3 augustus 2021 – Erik ten Hag heeft zijn zorgen geuit over de grote conditionele verschillen in de selectie van Ajax. Door de instroom van internationals op verschillende momenten, is de selectie van de Amsterdammers nog zeker niet waar het moet zijn voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. "We zijn nu nog niet klaar om de strijd vol aan te gaan. Daar zullen we in de komende weken heel hard voor moeten werken."

Ten Hag uit zorgen over deel Ajax-selectie: "Niet klaar voor PSV"

Dat vertelt de trainer op het clubkanaal van Ajax over de ontmoeting met de Eindhovenaren die zaterdagavond al op de rol staat. "We zien conditioneel bovendien nog wel grote verschillen binnen de groep. Dat moet dicht worden gemaakt om goed gewapend de strijd aan te gaan. We hebben nog niet alle accenten kunnen leggen, omdat de groep nog niet volledig belastbaar was. We willen nu een goede basis leggen om dat de komende weken wel te kunnen doen", licht de oefenmeester toe. "Het belangrijkste is dat een aantal mensen die nog niet op hun top zitten qua conditie, daar nu naartoe gaan groeien."

"Een aantal dingen hebben we nog niet kunnen doen, omdat daarvoor een topconditie nodig is", vervolgt Ten Hag, die de verschillen wijt aan de instroom van spelers op verschillende momenten. "Pas als Antony en Edson Alvarez terugkeren van de Olympische Spelen kunnen we écht stappen maken. Maar een aantal spelers moet op verantwoorde manier hun grens nog wel verleggen." 

Lees ook: Ten Hag kraakt Ajax na oefenpot: "Vond eigenlijk niets echt goed"

Ook Steven Berghuis stroomde later in bij Ajax vanwege zijn speeltijd op het EK met het Nederlands elftal. De van Feyenoord overgekomen aanvaller maakt een goede indruk, maar is ook nog zoekende. "Hij is net begonnen en dat mag ook wel even duren. Je ziet dat hij heel snel dingen omzet en de samenwerking op gang komt. Het begin is er dus, nu moeten we de diepte in. Hij is heel gedreven om het maximale uit zijn carrière te halen en weet dat hij het team daarvoor nodig heeft."

Ajax

gerelateerd