'Chelsea wil met 120 miljoen spitsencarrousel in gang zetten'

3 augustus 2021 – Chelsea is op oorlogspad op de transfermarkt. De regerend Champions League-winnaar wil Romelu Lukaku namelijk terughalen naar Londen. Hoewel het eerste bod van honderd miljoen (!) plus Marcos Alonso door Internationale nog is afgewezen, komt er een tweede poging die alsnog moet zorgen voor flink wat transfers.

'Chelsea wil met 120 miljoen spitsencarrousel in gang zetten'

Dat schrijft het betrouwbare Sky Sports althans. Hoewel Lukaku een van de absolute sterkhouders was van Internazionale dat dit seizoen de hegemonie doorbrak van Juventus in Italië, moet die club spelers van de hand doen om financieel te kunnen overleven. Eerder werd ook om die reden Achraf Hakimi verkocht aan Paris Saint-Germain. The Blues willen profiteren en gaan een tweede poging wagen voor de Belg.

Het tweede bod behelst een bedrag tussen de 110 en 120 miljoen euro voor Lukaku, waarbij het onduidelijk is of ook Alonso daar nog bovenop komt. De Spaanse verdediger staat in elk geval wel al langer op het wensenlijstje van de Italianen, vooral omdat aan hem niet zo'n duur prijskaartje zou hangen. Met dat vernieuwde bod moet Inter's voorzitter Steven Zhang worden overtuigd om alsnog overstag te gaan.

Lees ookInter wijst enorm bod op Lukaku af; geen geld voor Dumfries

Internazionale zou zich alvast beramen over een eventuele opvolger voor de sterke spits. Atalanta-spits Duvan Zapata (30) en Lazio-spits Joaquin Correa (26) staan op de lijstjes om Lukaku op te volgen als het tot een overgang zou komen. Atalanta zou dan Tammy Abraham op hun beurt weer willen oppikken bij The Blues, voor de transercarrousel een pijnlijk tintje heeft. In 2014 lieten ze hem namelijk voor minder dan veertig miljoen nog naar Everton verkassen.

Premier League

gerelateerd