PSV imponeert weer in eigen huis en declasseert FC Midtjylland

3 augustus 2021 – PSV staat al met een been in de volgende voorronde van de Champions League na een klinkende overwinning op FC Midtjylland. In het Philips stadion speelde PSV in de eerste helft drie doelpunten klaar en gaf vervolgens die 3-0 stand niet meer uit handen, al vergat het nog verder uit te lopen bij de Denen. Volgende week mogen ze het klusje klaren in Denemarken.

PSV imponeert weer in eigen huis en declasseert FC Midtjylland

PSV kende een uitstekende tweede kwalificatieronde tegen Galatasaray. Na de 5-1 overwinning in Eindhoven kon er weinig meer fout gaan en ook de wedstrijd in Turkije werd gewonnen. Uitblinkers in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray Eran Zahavi en Mario Götze begonnen ook vanavond in de basis. Roger Schmidt voerde noodgedwongen één wissel door en koos voor Armando Obispo als vervanger voor de geschorste Olivier Boscagli.

Op voorhand gaf Schmidt aan dat hij voor doelpunten wilde gaan, maar dat ze ook geduldig zullen spelen als de wedstrijd erom vraagt, om vervolgens met een laat doelpunt de overwinning binnen te slepen. In de openingsfase was de jacht naar doelpunten snel zichtbaar. PSV was zoals verwacht de spelmaker, maar kwam in de openingsfase steeds net tekort om tot grote kansen te komen tegen de opponent, die mede door een corona-uitbraak met de nodige personele problemen kampten.

De 23.000 aanwezige toeschouwers zagen hoe Noni Madueke daar op Robben-achtige wijze verandering in bracht en zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong zette na twintig minuten spelen. Net buiten de zestienmeter draaide de rechtsbuiten naar zijn linker en krulde de bal prachtig de verre hoek in. Een doelpunt die Mohamed Ihattaren vorig seizoen tegen Heracles Almelo maakte, maar aan hem zal de komende weken bijna niemand meer denken.

Weer een goede start dus voor PSV. Om er een cliché in te gooien: 'een goede start is het halve werk' en dat bleek ook wel voor PSV dinsdagavond. Tien minuten na het doelpunt van Madueke werd de voorsprong namelijk met twee doelpunten uitgebreid. Een lange bal van André Ramalho werd door Götze goed gecontroleerd met de borst, waarna zijn schot van richting werd veranderd en Jonas Lössl kansloos achterliet. Het inkt was nog maar net gedroogd toen de volgende bal al in het netje lag. In een vlotlopende aanval met veel korte passes gaf Götze de bal laag voor, waarna Zahavi de bal achter zijn standbeen langs verlengde en Cody Gakpo het laatste tikje gaf om de 3-0 op het scorebord te noteren.

De definitieve genadeklap bleef uit in de tweede helft. PSV bleef wel oppermachtig en de kansen waren er ook. Ze werden alleen niet afgemaakt, omdat de PSV'ers te slordig waren in de afronding. In de absolute slotfase was Götze nog dichtbij, maar de lichte touch van Lössl was genoeg om de bal naast de paal te doen eindigen. Het uitblijven van doelpunten was het enige smetje op de wedstrijd, waardoor PSV volgende week 'slechts' een 3-0 voorsprong gaat verdedigen in Denemarken.

Het is wel een uitstekend resultaat en tevens een goede generale voor PSV. Aanstaande zaterdag staat de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax op het programma. Dat belooft een spannende strijd te worden.

Opstellingen en beoordelingen

PSV: Joël Drommel 6, Phillipp Mwene 7.5 (70' Jordan Teze 6.5), André Ramalho 8, Armando Obispo 7.5, Philipp Max 7, Ibrahim Sangaré 6, Mario Götze 8, Marco van Ginkel 7 (70' Davy Pröpper 6.5), Noni Madueke 8.5 (92' Bruma -), Eran Zahavi 7.5, Cody Gakpo 7.5 (87' Yorbe Vertessen -)

Man of the match: Noni Madueke
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

PSV

gerelateerd