"PSV gaat het Ajax erg lastig maken, ben benieuwd waar ze staan"

3 augustus 2021 – PSV maakte ontzettend veel indruk in de eerste drie officiële wedstrijden van dit nog jonge seizoen. De ploeg van Roger Schmidt won tweemaal van Galatasaray en rekende dinsdagavond ook overtuigend af met FC Midtjylland (3-0). Analist Wesley Sneijder denkt dat de Eindhovenaren het kampioen Ajax veel moeilijker gaan maken dan het vorige seizoen in de Eredivisie.

"PSV gaat het Ajax erg lastig maken, ben benieuwd waar ze staan"

Dat zei de voormalig middenvelder tegenover RTL 7 na het duel in de voorronde van de Champions League. "PSV staat geweldig en speelt heel erg goed. Ze zijn er zeker op vooruitgegaan ten opzichte van vorig seizoen", zei Sneijder over het elftal van Roger Schmidt. "Het gaat een echte competitie worden, maar Ajax is op dit moment in de breedte nog wel veel sterker. Daarin zal PSV nog wat moeten doen."

Diezelfde kritiek gaf de oud-Ajacied na de zeges op Galatasaray ook al. Volgens hem moeten er nog zeker twee spelers bijkomen als Mohamed Ihattaren en Denzel Dumfries nog vertrekken in deze transferwindow. Voor het duel om de Johan Cruijff Schaal, die komend weekend al op de rol staat, is PSV misschien wel al verder dan Ajax.

"Ze hebben al meer serieuze wedstrijden gespeeld dan Ajax, dat alleen oefenwedstrijden speelde. Dit was de derde wedstrijd voor PSV die echt ergens om ging. Die zijn in hun beleving, hoe ze willen staan en qua systeem al veel verder", aldus Sneijder, die denkt dat het een voordeel is ten opzichte van de ploeg van Erik ten Hag.

Lees ook: Ten Hag uit zorgen over deel Ajax-selectie: "Niet klaar voor PSV"

"Met hun kwaliteiten gaan ze het Ajax heel erg lastig maken. Ik ben benieuwd waar ze staan ten opzichte van Ajax. Het staat geweldig en ze spelen goed", loofde de recordinternational de Eindhovenaren. Dat Schmidt komend weekend het hele team omgooit met het oog op de return tegen FC Midtjylland gelooft Sneijder niet. "Ze hebben genoeg dagen om te herstellen en zijn lekker bezig. Ze kunnen een prijs pakken en dat is het mooiste wat er is.

Ajax

gerelateerd