FC Barcelona krijgt om drie redenen geen uitzondering voor Messi

3 augustus 2021 – FC Barcelona probeert met man en macht Lionel Messi ingeschreven te krijgen voor de Primera Division. Hoewel de club een akkoord bereikte met de kleine Argentijn, krijgt het de financiën vooralsnog niet voor elkaar. De Catalanen deden opnieuw een verzoek bij La Liga voor enige coulance, maar hebben die opnieuw niet gekregen. En daar zijn drie hoofdredenen voor.

FC Barcelona krijgt om drie redenen geen uitzondering voor Messi

Voorzitter Joan Laporta laat bij elk persmoment vallen dat hij vindt dat de competitie voor spelers als Messi een uitzondering moet kunnen maken op de strenge regels. Hij zou het zonde vinden, ook voor La Liga, als door de financiële regels zo'n grote ster verloren zal gaan. Toch houdt La Liga-preses Javier Tebas de deur voor de Catalanen helemaal dicht en moet ook Messi binnen de financiële kaders passen, stelt hij.

Lees ook: Waarom FC Barcelona financieel aan zulke strenge regels vast zit

El Mundo Deportivo weet dat de competitie zelf allereerst de regels niet wil veranderen, ook niet eenmalig. De regels zijn namelijk gemaakt door de clubs zelfs, dus als er een uitzondering gemaakt zou worden, moet alle andere clubs daarmee instemmen. Het is ondenkbaar dat zoiets zal gebeuren, waardoor FC Barcelona op voorhand al nul op rekest krijgt.

Dat heeft ten tweede ook te maken met het feit dat er in Frankrijk en Italië grote problemen zijn met de financiën. De Ligue 1 heeft veel moeite gehad om te overleven na het coronaseizoen, dat in Frankrijk niet uitgespeeld werd. Ook het Italiaanse voetbal is door een omzetverlies van 1,1 miljard euro sterk afhankelijk van de overheid. Dat soort scenario's wil Tebas voorkomen - ook voor FC Barcelona.

Ten derde is FC Barcelona nog altijd openlijk voorstander van de Super League, waarvoor het zelfs recent bijval kreeg van de rechter. Alle andere clubs, behalve Real Madrid die ook nog voor de Super League is, vinden dat de Catalanen dat niet openlijk zouden moeten promoten. Ook La Liga is logischerwijs tegen, waardoor ook dat een belemmering vormt voor een eventuele uitzondering. Daardoor zal Laporta als een bezetene moeten verkopen, om Messi alsnog geregistreerd te krijgen.

LaLiga

gerelateerd