Schmidt trots op dominant PSV: "We gaven helemaal niks weg"

4 augustus 2021 – PSV heeft zich zo goed als verzekerd van een plek in de laatste kwalificatieronde van de Champions League. De Eindhovense formatie van Roger Schmidt walste in het eerste halfuur over FC Midtjylland heen, dat met een 3-0 nederlaag nog werd gespaard. Het leidde na afloop tot veel complimenten van hoofdcoach Schmidt.

Schmidt trots op dominant PSV: "We gaven helemaal niks weg"

De Duitser constateerde dat zijn ploeg na rust niet verviel. "We hebben een hele slimme tweede helft gespeeld", stelde hij in gesprek met RTL 7. "Voor rust scoorden we drie keer, maar na rust gaven we helemaal niks weg. We hadden totale controle. Dat is een heel goed signaal. Natuurlijk willen we vaak scoren, maar het is minstens zo belangrijk om goed te verdedigen."

Lees ook: Kranten lyrisch over PSV: "Nieuwe bezetting swingend geheel"

Afgelopen seizoen waren er nog geregeld gaten in de Eindhovense defensie. Daardoor kon Ajax in strijd om de titel een onoverbrugbare afstand nemen. Komende zaterdag wacht revanche, in strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen de Amsterdammers. "We moeten er alles aan doen om dan onze eerste prijs van het seizoen te veroveren", wist ook Schmidt.

Volgens Mario Götze speelt de teamgeest een belangrijke rol in de sterke seizoenstart. "Vorig jaar wisten we dat het tijd zou kosten, maar het is belangrijk dat we als ploeg bij elkaar zijn gebleven. Je ziet dat we ten opzichte van vorig seizoen erg zijn gegroeid."

PSV

gerelateerd