Volgende klapper AZ: Boadu in voetsporen Mbappé?

4 augustus 2021, 10:37   Bijgewerkt: 4 augustus 2021, 11:46

Myron Boadu heeft zijn toptransfer naar AS Monaco definitief afgerond. De twintigjarige spits verlaat AZ voor een bedrag rond de zeventien miljoen euro. In Monaco wordt gehoopt dat Boadu de komende jaren in de voetsporen van superspitsen als Anthony Martial en Kylian Mbappé kan treden. De aanvaller heeft een contract voor vijf seizoenen getekend.

Boadu debuteerde in 2017 al op zeventienjarige leeftijd voor AZ en groeide al snel uit tot basisspeler. Een zware enkelblessure stokte zijn stormachtige ontwikkeling enigszins, maar de laatste jaren bewees Boadu zich als een absolute goaltjesdief. Vorig seizoen was de pijlsnelle aanvaller goed voor vijftien Eredivisiegoals. Het seizoen daarvoor eindigde hij met veertien treffers.

Boadu maakte in 2019 zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar het bleef bij één interland. In Monaco zal Boadu zich in de kijker willen spelen van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal. Afgelopen zomer stond Boadu nog in de punt van de aanval bij Jong Oranje, dat de halve finale van het jeugd-EK bereikte.

In Frankrijk komt Boadu diverse landgenoten tegen. Naast Georginio Wijnaldum, Xavi Simons (Paris Saint-Germain), Sven Botman (LOSC Lille), Justin Kluivert (OGC Nice) en Kaj Sierhuis (Stade Reims) treft hij ook oud-ploeggenoten Calvin Stengs (OGC Nice) en Marco Bizot (Stade Brest). Bovendien heeft Stade Rennes Teun Koopmeiners op de korrel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen