Ultieme beloning voor Obispo: "Heel lang pad afgewerkt"

4 augustus 2021, 12:46

Armando Obispo beleefde dinsdagavond een vlekkeloos Europees basisdebuut namens PSV. De jonge centrumverdediger kreeg de voorkeur boven Nick Viergever en betaalde het vertrouwen van coach Roger Schmidt uit. Het jeugdproduct kampte vorig seizoen met een zware blessure, maar is nu helemaal terug.

Obispo kon zijn geluk na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Midtjylland (3-0) niet op. "Het is iets waar ik enorm lang naartoe heb gewerkt", zegt hij in gesprek met de clubmedia van PSV. "Om nu eindelijk belangrijk te kunnen zijn en het team te helpen in een Europese wedstrijd: dat is een mooie beloning." Obispo wil zich graag laten zien. "Ik ben hongerig, zo denk ik dat ik het kan omschrijven."

Obispo hoefde na het laatste fluitsignaal geen traan te laten. "Nu nog niet, maar misschien dat ik dat later heb. Ik heb een heel lang pad afgelegd met een verhuurperiode en daarna met een heel lange blessure. Het is mooi dat op zo'n avond dan alles samenvalt." Obispo kreeg achterin de voorkeur boven Nick Viergever. Olivier Boscagli moest toekijken met een schorsing.

Obispo werd in het seizoen 2019/2020 verhuurd aan Vitesse en droomde daarna van een basisplaats bij PSV, maar een zware blessure wierp hem ver terug. Dit seizoen is de verdediger uit op sportieve revanche.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen