Van Gaal keert terug: "Ik beschouw dit als een eer"

4 augustus 2021 – Louis van Gaal keert zeven jaar na het succesvolle WK terug bij het Nederlands elftal. De 69-jarige topcoach volgt de deze zomer ontslagen Frank de Boer op en heeft de missie om zich te plaatsen voor het WK 2022. Van Gaal zelf is blij met zijn terugkeer op de meest begeerde trainersstoel van Nederland.

Van Gaal keert terug: "Ik beschouw dit als een eer"

"Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal. Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen. Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden, die direct cruciaal zijn voor deelname aan het WK", stelt hij op de website van de KNVB.

"De focus gaat daarom meteen voor 100 procent op de spelers en de aanpak. Daarvoor ben ik tenslotte aangesteld. Het is goed om weer terug te zijn in Zeist. Inmiddels heb ik al een aantal spelers gesproken en samen met de KNVB is de technische staf samengesteld. Ik kijk er enorm naar uit om met elkaar de klus te klaren."

Ook technisch directeur Nico-Jan Hoogma is tevreden. "Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau hebben we in onze ogen met Louis van Gaal díe coach in huis. Het contact was snel gelegd en we hebben sindsdien veelvuldig met elkaar gesproken. In de afgelopen dagen hebben we samen zorgvuldig de puntjes op de i kunnen zetten. Wij zijn blij dat Louis deze klus op zich neemt."

Oranje

gerelateerd