Ex-internationals loven Van Gaal: "We halen de laatste vier"

4 augustus 2021 – Louis van Gaal keert definitief terug als bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige oefenmeester verruilt zijn leven als pensionado voor een van de meest pittige klussen van het Nederlandse trainersgilde. Voormalig internationals reageren vol lof op de terugkeer van de ervaren toptrainer.

Ex-internationals loven Van Gaal: "We halen de laatste vier"

In gesprek met De Telegraaf laat 47-voudig international Rinus Israël zijn licht schijnen op de nieuwe hoofdcoach. "Ik denk dat het wel een succes gaat worden met Louis van Gaal. Je bent als bondscoach altijd afhankelijk van je materiaal en dit Nederlands elftal heeft gewoon goede spelers, die bij grote clubs spelen. Als die in goede harmonie gaan samenwerken, zie ik wel een mooie toekomst voor Van Gaal bij Oranje. Als je eerlijk bent, dan was Louis van Gaal ook de enige serieuze kandidaat die beschikbaar was."

Lees ook: Van Gaal keert terug als bondscoach van het Nederlands elftal

Daar sluit Willy van de Kerkhof zich bij aan. "Ik heb er vertrouwen in, dat we met Van Gaal aan het roer in Qatar de laatste vier gaan halen. De kwalificatie moet geen probleem zijn ondanks de nederlaag in Turkije. We moeten thuis gewoon winnen van Turkije en dan is er niks aan de hand. Ik vind de keuze voor de assistenten ook goed, met name ook Henk Fraser. Ik zie in hem zelfs een toekomstige bondscoach."

Pierre van Hooijdonk constateerde eveneens dat er weinig andere opties waren. "Als we eerlijk zijn, dat was er geen enkele goede kandidaat beschikbaar bij de actieve trainers. Dan moet je gaan schipperen en dat is nooit goed. Het is logisch, dat je dan gaat kijken naar de categorie oud-bondscoaches en daarin is Van Gaal de beste kandidaat, ook al was hij al een aantal jaar met pensioen."

Van Gaal zette zijn krabbel onder een contract tot eind 2022. In de winter van dat jaar werkt het Nederlands elftal het WK voetbal af in Qatar. Daarvoor dient het zich echter wel eerst te plaatsen.

Oranje

gerelateerd