FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Fraaie feitjes: Van Gaal oudste, KNVB houdt vast aan oude garde

4 augustus 2021 – Louis van Gaal wordt in het najaar de oudste bondscoach ooit namens het Nederlands elftal. De nu 69-jarige oefenmeester moet momenteel nog Dick Advocaat voor zich dulden, maar de voormalig trainer van Feyenoord gaat zijn record hoogstwaarschijnlijk kwijtraken.

Fraaie feitjes: Van Gaal oudste, KNVB houdt vast aan oude garde

Advocaat was in 2017 zeventig jaar en 48 dagen oud toen hij tegen Roemenië voor het laatst op de trainersstoel van Oranje zat. Van Gaal is momenteel 69 jaar, maar viert op 8 augustus zijn zeventigste verjaardag. Daarmee wordt hij de tweede zeventiger ooit als bondscoach van Oranje. Guus Hiddink completeert de top drie: hij was in 2015 68 jaar, vier jaar ouder dan Rinus Michels.

Lees ook: Van Gaal keert terug als bondscoach Nederlands elftal

Van Gaal, Advocaat en Hiddink spelen een grote rol in het trainerschap van het Nederlands elftal. Sinds het EK van 1992 werden veertien keer een nieuwe bondscoach aangesteld. Daarvan werd het ervaren trio liefst acht keer benoemd. Alleen Marco van Basten, Bert van Marwijk, Ronald Koeman, Frank de Boer, Frank Rijkaard en Danny Blind zaten in de tussentijd op de stoel. Advocaat en Van Gaal waren driemaal bondscoach. 

Oranje

gerelateerd