Sparta trots op assistent Fraser, Blind weg bij Ajax

4 augustus 2021 – Sparta is trots op de aanstelling van Henk Fraser bij het Nederlands elftal. De hoofdtrainer van de Rotterdammers treedt toe tot de staf van Louis van Gaal, maar blijft dat werk combineren met zijn functie als coach van Sparta. Technisch directeur Henk van Stee laat op de clubwebsite weten blij te zijn voor de oud-verdediger.

Sparta trots op assistent Fraser, Blind weg bij Ajax

"We begrepen dat Henk op het lijstje van Louis van Gaal stond om, naast zijn werkzaamheden op Het Kasteel, onderdeel van de nieuwe technische staf van Oranje te worden", laat Van Stee weten. "Uiteraard was dit een mooi compliment voor Henk en voor het werk dat hij de afgelopen jaren met Sparta geleverd heeft, daar zijn we best trots op."

Lees ook: Van Gaal keert terug als bondscoach Nederlands elftal

Van Stee en Sparta verwachten dat de twee werkgevers elkaar niet in de weg zullen zitten. "De wedstrijden van Oranje worden uiteraard gespeeld op momenten dat de Eredivisie stilligt, toch wilden wij graag met de KNVB afspraken maken dat deze nieuwe functie niet ten koste zou gaan van zijn werk hier. Die onderhandelingen verliepen voorspoedig, dus we zijn blij voor Henk dat hij deze kans krijgt."

Fraser is niet de enige assistent die Van Gaal gaat versterken. Ook Danny Blind keert terug in de dug-out van Oranje. Blind, die in 2014 kortstondig Van Gaal opvolgde als bondscoach, zal daarom geen onderdeel meer uitmaken van de Raad van Commissarissen bij Ajax.

Ajax

gerelateerd