Toptransfer voor Peña, nieuwe spelers voor NEC en Fortuna

4 augustus 2021 – Sergio Peña heeft de deur bij FC Emmen achter zich dichtgetrokken. De Peruaanse smaakmaker gaat definitief niet met de Drentse ploeg de Keuken Kampioen Divisie in en heeft een driejarig contract ondertekend bij Malmö FF. De kassa in Emmen rinkelt: door de verkoop mag de degradant ruim een miljoen euro bijschrijven.

Toptransfer voor Peña, nieuwe spelers voor NEC en Fortuna

Dat maken beide clubs bekend op Twitter. Peña streek in 2019 neer in Drenthe en beleefde een topseizoen. Vorige jaargang begon hij matig, maar kwam hij de laatste weken aardig op stoom. Daarmee kon de middenvelder degradatie echter niet meer voorkomen. Emmen eindigde uiteindelijk op de zestiende plek in de Eredivisie en werd in de play-offs verslagen door NAC.

"De afgelopen jaren heeft heel Nederland kennisgemaakt met Sergio", aldus technisch manager Michel Jansen op de clubsite. "Het is goed dat een speler van zijn kaliber zijn talenten heeft kunnen tonen. Met name in zijn eerste seizoen presteerde hij top. Het is jammer dat zijn periode in Emmen een teleurstellende afloop kende, maar wij hebben twee jaar lang genoten van een mooie speler en bedanken hem voor al het moois wat hij ons heeft gebracht." Peña gaat in Zweden aan de slag bij de regerend landskampioen en huidige nummer twee.

Fortuna en NEC
Fortuna Sittard heeft proefspeler Samy Baghdadi een tweejarig contract gegeven. De 24-jarige aanvaller wist in de voorbereiding de Limburgse trainersstaf te overtuigen. De rechtsbenige Fransman speelde vorig seizoen voor RC Grasse en was deze zomer transfervrij. Ook NEC heeft toegeslagen. De negentienjarige spits Ali Akman wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Eintracht Frankfurt.

Eredivisie

gerelateerd