Sparta verlengt met begeerde Okoye, ADO en Verheydt bijna rond

4 augustus 2021, 13:57   Bijgewerkt: 4 augustus 2021, 14:03

Maduka Okoye heeft verrassend een handtekening gezet onder een nieuw contract bij Sparta. De Nigeriaanse sluitpost, die op de verlanglijst staat van diverse clubs, heeft zijn verbintenis verlengd tot de zomer van 2025. Zijn oorspronkelijke contract liep tot medio volgend jaar.

Dat meldt de Rotterdamse club op Twitter. Zelf spreekt de Nigeriaan de fans op Twitter in het Nederlands toe. Dat is best knap te noemen, aangezien hij pas ruim één jaar in Nederland woont. Sparta pikte de Nigeriaan op bij Fortuna Düsseldorf en gaf hem al snel het vertrouwen tussen de palen. Dat betaalde hij dubbel en dwars uit. Okoye was een van de sterkhouders en verscheen daarmee op de verlanglijst van onder meer Anderlecht, Ajax en AZ. Geïnteresseerde clubs zullen nu flink de portemonnee moeten trekken voor de doelman.

Verheydt

ADO Den Haag hoopt Thomas Verheydt nog voor dit weekend te presenteren, meldt Omroep West. De transfervrije spits gaf in een eerder stadium al aan open te staan voor een contract bij zijn jeugdliefde, maar de Hagenaars zitten midden in een financiële crisis. Vanwege de complexe situatie en de overnameperikelen is het voor ADO lastig om nieuwe spelers te halen.

Verheydt moet ADO voorin van de nodige stootkracht gaan voorzien. De 29-jarige spits werd afgelopen seizoen clubtopscorer van Almere City met twintig goals. Diverse buitenlandse clubs toonden interesse in de sterke aanvaller, maar zijn keuze lijkt alsnog op ADO te vallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen