Statement Inter: Eriksen fysiek en mentaal in orde

4 augustus 2021 – Goed nieuws uit Milaan: het gaat erg goed met Christian Eriksen. De 29-jarige middenvelder, die tijdens het EK te maken kreeg met een hartstilstand, meldde zich woensdagochtend op het Suning Training Centre in Appiano Gentile, waar hij diverse bezoeken aflegde.

Statement Inter: Eriksen fysiek en mentaal in orde

Eriksen sprak met directeuren van Inter, met de coach, teamgenoten en alle andere stafleden. "Het gaat goed met Eriksen, hij is fysiek en mentaal in uitstekende conditie", luidt het officiële statement van de club op de eigen website. "Hij gaat nu richting Kopenhagen om zich daar volledig op zijn herstel te gaan focussen met Deense doktoren."

Eriksen zal daar revalideren, terwijl de medische staf dagelijks op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen. Het lijkt overigens uitgesloten dat Eriksen terugkeert bij Inter op het veld: de voormalig middenvelder van Ajax heeft na zijn hartstilstand een ICD-kastje gekregen, waardoor spelen in de Serie A verboden is. In de Eredivisie mag Eriksen wél in actie komen. Daley Blind speelt met zo'n zelfde kastje.

Tijdens het EK-openingsduel met Finland sloeg het noodlot voor Eriksen toe. Kort voor het rustsignaal ging de middenvelder naar het gras met een hartaanval. Adequaat ingrijpen van ploeggenoten voorkwam dat hij overleed. Al snel liet Eriksen vanuit het ziekenhuis weten dat het naar omstandigheden goed met hem ging.

Serie A

gerelateerd