Ramussen maakt topweek compleet tijdens simpele zege Ajax

4 augustus 2021 – Ajax heeft de eerste wedstrijd van vandaag met overtuiging gewonnen van Leeds United. Waar de sterkste formaties van beide ploegen vanavond tegenover elkaar staan, was het eerder op de dag de beurt aan de jeugd- en reservespelers. De jonge Amsterdammers wonnen dat duel met 3-1.

Ramussen maakt topweek compleet tijdens simpele zege Ajax

De 27-jarige Lisandro Magallán was met afstand de meest ervaren speler in de opstelling van de Amsterdammers, die verder bestond uit namen als Jay Gorter, Jurgen Ekkelenkamp, Victor Jensen en Kian Fitz-Jim. Ook de bezoekers hadden enige ervaring op het veld staan, met bijvoorbeeld EK-finalist Kalvin Phillips. De achttienjarige Nederlander Dani van den Heuvel stond onder de lat namens Leeds; Crysencio Summerville begon op de bank.

De wedstrijd was een klein kwartier bezig toen Ajax kon profiteren van gestuntel in de Engelse verdediging. Eerst zat verdediger Nohan Kenneh al mis bij een lange bal van Jay Gorter, waarna in de counter die ontstond ploeggenoot Cody Drameh ook nog eens weggleed. Zo kreeg de negentienjarige Max de Waal op aangeven van Christian Rasmussen alle ruimte om de 1-0 binnen te schieten. 

Aangever Rasmussen heeft sowieso een goede week achter de rug, waarin hij zijn contract bij de Amsterdammers verlengde tot medio 2024. Dat bekroonde hij vandaag niet alleen met een assist, maar ook met een treffer. Een voorzet van Youri Regeer werd goed verlengd, waardoor de Deen in een leeg doel de tweede van de middag binnen kon schieten. 

De derde van Ajax volgde kort na rust, waarin de Amsterdammers vier keer wisselden. Eén van de invallers was de IJslander Kristian Hlynsson. Hij stond nog geen vier minuten op het veld toen hij de bal voor zijn voeten kreeg en tussen de Leeds-verdedigers door de linkerhoek wist te vinden: 3-0. Laat in de wedstrijd zou Leeds nog wel iets terug doen. De zeventienjarige invaller Max Dean tekende vanaf de penaltystip voor een eindstand van 3-1.

Vanavond om 20.15 uur oefent ook de hoofdmacht van Ajax tegen de Engelse ploeg. Het zal de laatste test zijn in aanloop naar de seizoensstart: zaterdag staat het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV op het programma. 

Ajax

gerelateerd