L'Équipe: Lyon geeft het op na koerswijziging Onana

4 augustus 2021 – Olympique Lyon heeft de strijd om de handtekening van André Onana opgegeven. De club waar trainer Peter Bosz dit seizoen werkzaam is leek lange tijd de beste papieren te hebben om de doelman binnen te halen, maar kregen dinsdag toch 'nee' te horen. De leiding van de club zet daarom niet langer in op de komst van de Kameroener. 

L'Équipe: Lyon geeft het op na koerswijziging Onana

Dat schreef het Franse L'Équipe woensdagmiddag, nadat het een dag eerder al wist te melden dat het kamp van Onana van koers was gewijzigd. Naar verluidt overweegt Onana om pas in de winter een stap te maken, omdat hij dat aanzienlijk meer tekengeld kan vragen. Voor Ajax is het juist zaak om de doelman snel te verkopen, omdat zijn contract in Amsterdam nog maar een jaar doorloopt. Ook interesse van andere, grotere clubs zou een reden kunnen zijn dat Onana Lyon nu aan het lijntje houdt.

De koerswijziging van Onana komt hard aan bij Lyon, te meer omdat een akkoord al dichtbij was. Hij zou tijdens de onderhandelingen tussen de clubs echter ongeduldig zijn geworden en van gedachten zijn veranderd. Vooral Peter Bosz had de komst van Onana hoog op zijn verlanglijstje staan. De trainer werkte eerder bij Ajax ook al samen met de 25-jarige goalie. 

Ajax

gerelateerd