Fraser over dubbelfunctie: "Enige die in problemen komt, ben ik"

4 augustus 2021 – Samen met bondscoach Louis van Gaal is ook assistent Henk Fraser vandaag officieel gepresenteerd bij Oranje. Hoewel hij die functie zal moeten zien te combineren met het hoofdtrainerschap bij Sparta, hoefde Fraser niet lang na te denken. "Ik denk dat zeventien miljoen Nederlanders hier ja op hadden gezegd. Voor mij is dat niet anders."

Fraser over dubbelfunctie: "Enige die in problemen komt, ben ik"

De aanstelling van Fraser roept de vraag op of zijn twee functies wel te combineren zijn, maar de trainer zelf denkt juist dat ook Sparta er veel aan kan hebben. "Ik snap de vraag, maar ik denk dat een dubbelfunctie wél logisch is. Ik kan op het allerhoogste niveau meekijken en krijg te maken met spelers van het allerhoogste niveau. Dat kan ik allemaal meenemen naar Sparta", zei hij in gesprek met RTV Rijnmond.  

Ook het werken met Louis van Gaal was voor Fraser een belangrijke reden om de baan aan te nemen. "Hij heeft zoveel ervaring. En ook het type trainer, een perfectionist, daar kan ik alleen maar van leren", aldus de oefenmeester. "Ik belde mijn vader en door de manier waarop hij reageerde was voor mij duidelijk dat het iets is waar ik niet over na hoef te denken. Hij was heel trots: je komt bij het vlaggenschip van het Nederlands voetbal te staan."

Concreet verwacht Fraser niet dat interlandperiodes een probleem gaan vormen wat betreft zijn werkzaamheden bij Sparta. "Daar hebben we uiteraard over nagedacht. We hebben vooral naar het schema gekeken en alleen in de Keuken Kampioen Divisie was het een probleem. Verder gaf ik mijn ploeg in interlandperiodes drie, vier of soms vijf dagen vrij om op te laden. Wat dat betreft werkt het perfect."

"De club komt zeker niet in de problemen. We kunnen het perfect opvangen, anders hadden we het absoluut niet gedaan", verzekerde Fraser. "De enige die enigszins in de problemen komt, ben ik zelf, omdat het mij mijn vrije dagen kost. Maar dat heb ik er graag voor over."

Lees ook: Sparta trots op assistent Fraser, Blind weg bij Ajax

Oranje

gerelateerd