'Rentree in Eredivisie lonkt voor Vlap; snel akkoord verwacht'

4 augustus 2021, 17:40

Michel Vlap keert deze zomer mogelijk terug in de Eredivisie. De oud-speler van sc Heerenveen wordt mogelijk door FC Twente gehuurd van het Belgische Anderlecht. Momenteel is de club uit Enschede met Vlap en zijn club in onderhandeling; donderdag hoopt Twente de deal rond te maken.

Tubantia meldde woensdagmiddag dat de onderhandelingen op het moment bezig zijn. Daarbij wordt op korte termijn een akkoord verwacht. Vlap komt ook komend seizoen niet in de plannen van Anderlecht-trainer Vincent Kompany voor en mag om die reden worden verhuurd. In Brussel heeft de 24-jarige aanvallende middenvelder nog een contract tot medio 2024.

Voor FC Twente zou Vlap een zeer welkome versterking zijn. Een nieuwe nummer 10 is samen met een spits en een centrale verdediger prioriteit tijdens deze transferwindow. De ploeg zet in op meer creativiteit en rendement vanaf het middenveld dan vorig seizoen. Jurgen Ekkelenkamp stond ook op het lijstje van de club, maar de Ajacied gaf een voorkeur aan een buitenlands avontuur. 

Vlap speelde 65 officiële wedstrijden voor sc Heerenveen, voor hij in 2019 voor bijna zeven miljoen euro naar Anderlecht vertrok. In zijn eerste seizoen stond hij nog geregeld in de basis, maar onder trainer Kompany werd zijn perspectief al snel minder. Vorig seizoen werd Vlap al verhuurd aan Arminia Bielefeld. Daar begon hij goed met een goal en assist tegen Bayern München (3-3), maar verdween hij vervolgens snel uit de basiself. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen