Heracles lost keepersprobleem op met komst Damen

4 augustus 2021 – Heracles Almelo heeft weer voldoende concurrentie onder de lat. Voormalig Excelsior-doelman Alessandro Damen was de afgelopen weken op proef bij de club en heeft in die periode een contract afgedwongen. De doelman tekende voor één seizoen.

Heracles lost keepersprobleem op met komst Damen

Het vastleggen van een nieuwe keeper was een belangrijke prioriteit in Almelo. Eerste keeper Janis Blaswich kampt met een spierblessure, waardoor Frank Wormuth met Koen Bucker en Robin Jalving slechts twee - onervaren - opties overhield. De club wilde daarom graag een vierde doelman aan de selectie toevoegen en heeft deze met Damen gevonden.

"Na zeven jaar bij Excelsior is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging", lichtte Damen zijn transfer toe op de clubwebsite. "Heracles Almelo is voor mij de perfecte mogelijkheid om terug te keren op Eredivisieniveau. Bovendien denk ik dat ik met mijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de spelersgroep. Het is aan mij om de strijd achter Janis met Koen aan te gaan voor de plek als tweede doelman."

Damen debuteerde in 2014 op 24-jarige leeftijd in het betaald voetbal namens Excelsior - overigens tegen Heracles Almelo. Sindsdien kwam hij in zeven jaar tot 108 officiële duels voor de Kralingers, waarna hij afgelopen zomer besloot dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. 

Eredivisie

gerelateerd