Vente rondt transfer af: einde van dertien jaar Feyenoord

4 augustus 2021, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dylan Vente is niet langer speler van Feyenoord. De 22-jarige spits rondde woensdagavond zijn transfer naar Roda JC, de club die hem vorig seizoen al huurde, definitief af. De Rotterdammers laten Vente transfervrij gaan en houden dus geen transfersom over aan de jeugdexponent.

Dat laatste werd eerder op de dag gemeld door de doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt, die de transfer eerder al aankondigde. Woensdagavond werd deze ook door Roda JC bevestigd. Vente tekende in Kerkrade een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar. De spits liet afgelopen halfjaar op huurbasis al een goede indruk achter bij de Limburgse club.

"De afgelopen vier maanden heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij Roda JC", vertelde Vente op de website van zijn nieuwe werkgever. "Voor mij was al vrij snel duidelijk dat ik mijn carrière definitief wilde voortzetten in Kerkrade. Daar zijn echter meerdere partijen voor nodig. Ik ben blij dat we in samenspraak met Feyenoord tot een akkoord zijn gekomen. Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen en kan niet wachten om met publiek te spelen in het Parkstad Limburg Stadion."

Op de website van Feyenoord richtte de spits zich tot zijn oude club. "Na een aantal keer verhuurd te zijn geweest, voelt dit voor mij als de juiste stap. Ik wil veel mensen bedanken, waaronder alle trainers die mij als voetballer hebben geholpen in mijn ontwikkeling vanaf het moment dat ik bij de jeugdopleiding van Feyenoord kwam. Maar ook mijn medespelers, de supporters en alle andere mensen binnen de club die door de jaren heen een rol hebben gespeeld daarin."

Vente gold als een grote belofte in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kon dat in de hoofdmacht nooit helemaal waarmaken. Sinds zijn debuut in 2017 kwam hij tot 33 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij zeven keer scoorde en zes assists afleverde. In 2019/2020 liep een verhuur aan RKC Waalwijk uit op een mislukking: in achttien wedstrijden scoorde de spits niet een keer. Bij Roda JC had hij afgelopen halfjaar meer succes. Met vijf goals en drie assists in zeventien wedstrijden overtuigde de club om hem definitief aan te trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen