Eerste oefennederlaag voor Koeman, Frenkie en Memphis

4 augustus 2021, 21:01

FC Barcelona heeft in het vierde oefenduel van deze voorbereiding niet kunnen winnen van RB Salzburg. Waar de vorige drie vriendschappelijke wedstrijden relatief eenvoudig werden gewonnen, liep de ploeg van Ronald Koeman in Oostenrijk tegen een 2-1 nederlaag aan. Memphis Depay speelde de gehele wedstrijd, maar kon dit keer niet het verschil maken. Frenkie de Jong werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Salzburg een lastige tegenstander was. Waar aanwinst Memphis Depay zich in zijn eerste twee wedstrijden met goed spel en twee doelpunten direct kon laten gelden, kwam hij in Oostenrijk een stuk minder in het stuk voor. Na een halfuur spelen werd hij wel gevaarlijk, maar zag hij zijn poging naast het doel eindigen.

Kort voor rust was het aan de andere kant wel raak. Een schot van de achttienjarige middenvelder Luka Susic belandde via Frenkie de Jong achter doelman Neto. Het zou tot de 83e minuut duren voor Barça iets terug kon doen tegen Salzburg, dat inmiddels met elf andere namen op het veld stond. Ook Koeman had wat wissels doorgevoerd, waarbij onder meer Martin Braithwaite inviel. De Deen stond op het juiste moment op de goede plek, want hoewel hij zelf weinig deed, kreeg hij via een verdediger de bal tegen zich aan, waarna deze de linkerhoek in rolde.

Zie ook: Flipperkastgoal: Braithwaite maakt 'per ongeluk' gelijk voor Barça

Dit eigenaardige doelpunt leek de eindstand op 1-1 te bepalen, maar kort voor tijd wist Salzburg toch nog een keer te scoren. Brendan Aaronson schoot de Oostenrijkers in de negentigste minuut naar de overwinning. Het was de eerste nederlaag voor Barça, dat hierna nog één oefenwedstrijd speelt. Zondag krijgt het in Camp Nou bezoek van Juventus. Een week later begint het La Liga-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.