Ajax wint ruim van Leeds en lijkt nu wél klaar voor PSV

4 augustus 2021 – Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen in eigen huis overtuigend afgesloten. Bezoekers Leeds United werden met een nederlaag van liefst 4-0 weer naar huis gestuurd. Daarmee lijken de Amsterdammers klaar voor het duel van aanstaande zaterdag, waar het PSV treft in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

Ajax wint ruim van Leeds en lijkt nu wél klaar voor PSV

De situatie van Ajax in aanloop naar de seizoensstart was licht verontrustend te noemen. Afgelopen zaterdag sprak trainer Erik ten Hag nog zijn zorgen uit over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg. "Op dit moment is onze ploeg niet fit genoeg om de speelwijze uit te voeren die ik voor ogen heb", herhaalde hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leeds nog eens. Met de eerste officiële wedstrijd in zicht moest het in het duel tegen de Engelsen beter. 

Die boodschap leken de Amsterdammers begrepen te hebben, want al na twee minuten lag de eerste treffer binnen. Bijna vanzelfsprekend was het 'mister 1-0' Davy Klaassen die dat doelpunt op zijn naam kreeg, al kreeg hij daarbij wel wat hulp van tegenstander Luke Ayling. De verdediger kreeg de bal onder druk in de voeten gespeeld en raakte daarbij in paniek. Klaassen profiteerde door de bal te onderscheppen en in één keer het lege doel in te schieten.

In het vervolg van de eerste helft deed Ajax de score verder oplopen. Eerst was het Perr Schuurs die na een halfuur spelen de bal knap over doelman Ilian Meslier lobte en zo voor de 2-0 tekende. Kort voor rust liet ook Ryan Gravenberch zijn naam op het scoreformulier noteren. De middenvelder besloot van een meter of dertig zijn geluk te beproeven en knalde in de rechterhoek raak.

Na rust vonden verschillende wisselmomenten plaats, waardoor na negentig minuten doelman Remko Pasveer - Maarten Stekelenburg was er wegens lichte klachten uit voorzorg niet bij - als enige basisspeler was overgebleven. Een van de invallers, Danilo, bepaalde laat in de wedstrijd de eindstand op 4-0. Na een goede combinatie met Victor Jensen schoot hij van afstand hard binnen. 

Ajax

gerelateerd