Ajax overtuigt, Ziyech schittert en Barça gaat onderuit

5 augustus 2021, 00:30   Bijgewerkt: 4 augustus 2021, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 4 augustus.

Ajax wint ruim van Leeds en lijkt nu wél klaar voor PSV

Ajax heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen in eigen huis overtuigend afgesloten. Bezoekers Leeds United werden met een nederlaag van liefst 4-0 weer naar huis gestuurd. Daarmee lijken de Amsterdammers klaar voor het duel van aanstaande zaterdag, waar het PSV treft in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Ten Hag wil stappen zien in fitheid en looft Rasmussen

Erik ten Hag is na afloop van de 4-0 oefenzege op Leeds United al iets meer tevreden over de stand van zaken bij Ajax. Toch is de fitheid van zijn ploeg nog altijd een probleem, zo concludeerde de trainer na de wedstrijd. "Het is zoals het is en we moeten ermee dealen."

Ziyech en Bergwijn eisen hoofdrol op in oefentopper

Hakim Ziyech heeft woensdagavond de hoofdrol opgeëist in de Londense oefentopper tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De wedstrijd eindigde in 2-2, nadat de voormalig Heerenveen-, Twente- en Ajax-smaakmaker zijn ploeg eerst op een 2-0 voorsprong had geschoten. In de tweede helft kwamen The Spurs terug, onder meer dankzij een treffer van Steven Bergwijn.

Eerste oefennederlaag voor Koeman, Frenkie en Memphis

FC Barcelona heeft in het vierde oefenduel van deze voorbereiding niet kunnen winnen van RB Salzburg. Waar de vorige drie vriendschappelijke wedstrijden relatief eenvoudig werden gewonnen, liep de ploeg van Ronald Koeman in Oostenrijk tegen een 2-1 nederlaag aan. Memphis Depay speelde de gehele wedstrijd, maar kon dit keer niet het verschil maken. Frenkie de Jong werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Messi arriveert in Barcelona; einde aan soap nadert

Terwijl zijn FC Barcelona woensdagavond met 2-1 onderuit ging tegen RB Salzburg, was er ook goed nieuws te melden voor Ronald Koeman. Terwijl de wedstrijd in Oostenrijk bezig was, landde Lionel Messi in Spanje op het vliegveld van Barcelona. Daar keerde hij terug van zijn vakantie. Verwacht wordt dat hij spoedig een nieuw contract zal tekenen.

Benfica volgt Eindhovens voorbeeld: PSV-tweeluik lonkt

Een dag na PSV heeft ook Benfica een flinke stap gezet richting de laatste voorronde van de Champions League. De Portugese topclub was in Rusland met 0-2 te sterk voor Spartak Moskou. Als Benfica die voorsprong volgende week in eigen huis weet vast te houden, is het in de volgende ronde de tegenstander van PSV - mits de Eindhovenaren dat zelf ook doen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen