Malen maakt indruk bij Dortmund: "Een geweldige speler"

5 augustus 2021 – Donyell Malen (22) maakt tot dusver indruk bij Borussia Dortmund. De Nederlandse aanvaller was met dertig miljoen euro de grote zomeraanwinst van de Duitse club en tegen SV Wehen Wiesbaden zal hij komend seizoen in het Duitse bekertoernooi vermoedelijk direct bij de A-selectie zitten. Coach Marco Rose is namelijk tevreden over hem.

Malen maakt indruk bij Dortmund: "Een geweldige speler"

Dat is mooi nieuws voor Malen, die zowel aan de linkerkant op de plek van de verkochte Jadon Sancho als ook als diepe spits uit de voeten kan. De van Broussia Mönchengladbach overgekomen coach gaat vermoedelijk net als bij zijn vorige club 4-4-2 spelen, waarbij Malen dan mogelijk de aanvalspartner wordt van superster Erling Haaland. Dat biedt veel perspectief op een basisplaats voor de Nederlander. 

"We kunnen ervan uitgaan dat Malen bij de selectie zal zitten komende zaterdag. We hebben op training al kunnen zien wat voor een geweldige voetballer hij is", loofde Rose tijdens de persconferentie de van PSV overgekomen aanvaller. "Donyell is een speler met veel potentie en een geweldige mentaliteit die bij ons past. Natuurlijk zal hij wel moeten vechten voor een basisplaats."

De nieuwe coach kan zijn borst natmaken voor de seizoensstart met BVB. Na de bekerwedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden wacht de ontmoeting met Eintracht Frankfurt en midweeks treft het dan Bayern München voor de Duitse Supercup. Daarna treft het Der Rekordmeister overigens pas weer op 4 december voor de Bundesliga.

Bundesliga

gerelateerd