Blunder Feyenoord rond Azarkan, maar transfer is wel aanstaande

5 augustus 2021, 17:17

Feyenoord gaat talent Marouan Azarkan (19) het komende seizoen vrijwel zeker verhuren aan Excelsior. Afgelopen seizoen maakte hij minuten bij NAC Breda, maar is nog niet sterk genoeg geacht om speeltijd te krijgen in de hoofdmacht van de grootste club van Rotterdam. Daarom wordt hij voor één seizoen verhuurd: de deal werd al aangekondigd door de Rotterdammers, maar dat bleek tócht te voorbarig. 

"Marouan is een talentvolle speler die het nodig heeft om veel minuten te maken. Bij Feyenoord zijn de kansen dit jaar voor hem beperkt, dus is het goed dat hij bij Excelsior aan de slag kan", licht technisch directeur Frank Arnesen toe over de deal, die te vroeg gecommuniceerd werd en dus nog niet officieel is. Azarkan zou namelijk meerdere opties hebben en moet zelf zijn knoop nog doorhakken waar hij het liefst heen wil, schrijft Feyenoord Transfermarkt.

"We hebben goede ervaringen met jeugdspelers die daar verhuurd zijn en sterker zijn teruggekeerd, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit voor Marouan ook het geval zal zijn", loopt Arnesen in elk geval vooruit op de mogelijke deal. 'De keuze moet nog gemaakt worden; niets officieel', aldus het doorgaans betrouwbare twitteraccount.

De aanvaller ligt in elk geval tot en met 2023 vast in De Kuip en de club gelooft nog altijd in het talent, dat sinds 2012 bij Feyenoord speelt. In de hoofdmacht kwam hij tot dusver tot twee optredens en bij NAC Breda kwam hij in een half seizoen tot elf wedstrijden, waarin hij niet scoorde of een assist gaf. Dat hij het komende seizoen verhuurd gaat worden, staat vast. Maar wat zijn nieuwe club zal worden, dus nog niet helemaal. 

Kelly ook van de loonlijst

Formeel heeft Feyenoord nooit iets naar buiten gebracht over middenvelder Liam Kelly, die door Jaap Stam naar De Kuip werd gehaald. Maar het tot 2022 lopende contact van de Ierse voetballer is inmiddels wel al ontbonden, waardoor hij van de loonlijst is verdwenen bij Feyenoord. Vermoedelijk komt de middenvelder terecht in de lagere divisies van Engeland na zijn avontuur in De Kuip, zo weet Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen