Om deze reden wil Messi niet bijtekenen bij FC Barcelona

5 augustus 2021, 19:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het nieuws dat Lionel Messi vooralsnog helemaal niet bijtekent bij FC Barcelona is in de voetballerij groots opgepakt. Diverse bronnen hebben inmiddels bevestigd dat een nieuwe overeenkomst heel ver weg is, maar ook dat er nog wel wordt gesproken over een nieuw contract. Ook is duidelijk waarom Messi vooralsnog niet wil bijtekenen.

Marca, het medium dat als eerste schreef dat de contractverlenging van Messi heel ver weg is, weet dat de Argentijn de clubleiding had gevraagd om de komst van Cristiano Romero. De 23-jarige verdediger van Atalanta Bergamo staat op het punt om een megatransfer naar Tottenham Hotspur te maken, maar Messi had hem liever naar Camp Nou zien komen. 'Voor hem was de komst van Romero een beslissende stap om FC Barcelona competitief te krijgen voor het nieuwe seizoen.'

Volgens El Mundo Deportivo, die dit verhaal onderschrijft, deden de Catalanen een bod van veertig miljoen euro, plus nog eens tien miljoen euro aan bonussen, maar toonde Tottenham Hotspur meer slagvaardigheid op de transfermarkt. Het geboden bedrag was voor FC Barcelona overigens ook ongekend lastig geweest om uiteindelijk op tafel te krijgen gezien de penibele financiële situatie. Met Sergio Agüero kwam er wel reeds een landgenoot van Messi naar Camp Nou.

Ook transferspecialist Fabrizio Romano erkent de nieuwe wending in de zaak van Messi. 'Het idee was om hem voor de Trofeu Joan Gamper (komende zondag, red.) te presenteren. Maar in het akkoord dat enkele dagen geleden gesloten werd, zijn enkele problemen gekomen. De problemen zijn bevestigd, maar Barcelona en Messi blijven wel in gesprek om tot een oplossing te komen', deelt hij via Twitter.

Lees ook: Akkoord tussen Barcelona en Messi 'verder weg dan ooit'

Bovendien werd bij RAC1 duidelijk dat de kleine Argentijn de huidige spelersgroep van FC Barcelona niet sterk genoeg vindt om het komende seizoen in te gaan. Dat opgeteld met de economische situatie in Camp Nou zorgt ervoor dat hij te weinig perspectief ziet om bij te tekenen, zo zou hij volgens dat medium woensdag al hebben medegedeeld. 

Volgens Marca biedt het ook voordelen als Messi vertrekt. Het salarishuis dat rondgemaakt zou moeten worden, een klus die in handen is van Ferran Reverterm, de CEO van Barcelona, ???is dan opeens kinderspel. Door een lening bij het nieuw ontworpen CVC-fonds zou het alsnog moeten kunnen, maar op lange termijn blijft de financiële missie voor FC Barcelona ontzettend moeilijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen