BREAKING! MESSI VERTREKT OFFICIEEL BIJ FC BARCELONA

5 augustus 2021 – Lionel Messi gaat FC Barcelona officieel verlaten in deze zomer. De club en de kleine Argentijn zijn niet tot een akkoord gekomen dat paste binnen de financiële beperkeingen van de Catalanen. Dat heeft de club donderdagavond bekend gemaakt. 

BREAKING! MESSI VERTREKT OFFICIEEL BIJ FC BARCELONA

'Ondanks dat club en speler een akkoord hebben bereikt en hun duidelijke intentie hadden om vandaag een nieuw contract te ondertekenen, kan dit geen doorgang vinden van financiële en structurele obstakels', schrijft de Catalaanse club in het statement. Daarbij doelt de club om de strenge regels die La Liga heeft opgelegd aan de clubs in Spanje om financiële problemen te voorkomen. 

'Als gevolg van deze situatie blijft Messi niet bij FC Barcelona. Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van de speler en de club uiteindelijk niet zullen worden vervuld. FC Barcelona betuigt van harte zijn dank aan de speler voor zijn bijdrage aan de club en wenst hem het allerbeste voor de toekomst in zijn persoonlijke en professionele leven', schrijven de Catalanen over de grootste speler die ooit voor de club heeft gespeeld. 

Lees ookOm deze reden wil Messi niet bijtekenen bij FC Barcelona

Dat nieuws kwam donderdagavond als eerste naar buiten via Marca, dat schreef over de problemen tussen beide partijen. Diverse media meldden dat er nog wel gesproken zou worden over een nieuwe verbintenis, maar zelfs dat lijkt niet aan de orde te zijn. Er was namelijk wel een akkoord tussen de speler en de club, over naar verluidt een vijfjarige verbintenis waarmee hij alsnog zijn hele loon kon ontvangen, maar dat voldeed dus niet aan de strenge regels. 

LaLiga

gerelateerd