Vitesse beloont zichzelf niet en knokt zich naar late remise

5 augustus 2021, 20:58

Vitesse heeft donderdagavond nagelaten om met een goede uitgangspositie toe te werken naar de return tegen Dundalk FC. In de eerste ontmoeting met de Ieren in de voorlaatste voorronde van de Conference League kregen de Arnhemmers voldoende kansen, maar scoorden ze slechts twee keer (2-2). De bezoekers deden dat ook, waardoor het volgende week nog alle kanten op kan gaan. Loïs Openda eiste de hoofdrol voor zich op met een treffer en een rode kaart.  

"We zijn er klaar voor", zei Vitesse-trainer Thomas Letsch woensdagmiddag op de persconferentie naar aanleiding van het duel met Dundalk. Wie een blik werpt op de voorbereiding van de Arnhemmers, zou anders denken. Vijf keer gingen ze onderuit. Daarnaast waren er ook de transferperikelen rondom Riechedly Bazoer en Oussama Tannane. Eerstgenoemde begon echter 'gewoon' aan de aftrap, terwijl ook Tannane zijn transfer nog altijd niet te pakken heeft. Hij startte in tegenstelling tot Bazoer op de bank.

Zonder Tannane, maar met aanwinsten Nikolai Baden Frederiksen, Markus Schubert en Yann Ghobo begon Vitesse donderdagavond aan het eerste Europese avontuur sinds 2018. Vanaf de aftrap werden de intenties van beide ploegen duidelijk. Vitesse had de bal en Dundalk trok zich terug, loerend op een fout bij de Arnhemmers. Het was zaak voor de Arnhemmers om de bal in een hoog tempo rond te laten gaan. Een belangrijke rol was weggelegd voor Bazoer. De Nederlander eiste zoals vanouds elke bal in de opbouw op en zorgde na een klein kwartier met een knal van afstand voor het eerste gevaar van de wedstrijd.

Daarmee is het enige wapenfeit van de Ieren in de eerste helft direct vermeld. Het was Vitesse dat de controle had en de nodige kansen bij elkaar speelde. Zo kregen Openda, Frederiksen en Bero goede kansen op de 2-0, maar die waren niet aan hen besteed. De 1-0 ruststand was eigenlijk geen juiste afspiegeling van de ontwikkelingen in Gelredome, dat na 321 dagen eindelijk weer zijn deuren opende voor publiek. De eerste minuten van de tweede helft maakten duidelijk welke opdracht Letsch zijn spelers in de rust meegaf: doelpunten maken. Bazoer was met een afstandspegel heel dichtbij de 2-0, maar hij zag zijn poging op de buitenkant van de paal belanden.

Een harde klap voor Vitesse, dat een flinke gedaantewisseling kende in de tweede helft. Waar de ploeg van Letsch voor de pauze nog in een hoog tempo een hoop kansen bij elkaar speelde, was het in de tweede helft een stuk minder gevaarlijk. Daar kon ook Tannane geen verandering in brengen. Vitesse leek af te stevenen op een nederlaag, maar Openda zorgde vlak voor tijd alsnog voor de gelijkmaker. Een bal op goed geluk nam hij in één keer op zijn slof: 2-2! Heel lang kon hij niet genieten van zijn treffer, want hij werd vlak daarna met rood van het veld gestuurd. Gescoord werd er vervolgens niet meer in Arnhem.

Vitesse: Markus Schubert 6, Million Manhoef 7.5 (83. Alois Oroz -), Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6.5 (77. Julian von Moos -), Tomas Hajek 6, Maximilian Wittek 7, Sondre Tronstad 6, Matus Bero 7, Yann Gboho 6.5 (69. Oussama Darfalou 5), Nikolai Baden Frederiksen 6 (69. Oussama Tannane 5) , Loïs Openda 6.5

Man of the match: Million Manhoef

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen