'Paris Saint-Germain zoekt direct contact met Messi'

5 augustus 2021, 23:51   Bijgewerkt: 5 augustus 2021, 23:56

Terwijl heel de voetbalwereld in de ban is van het nieuws dat Lionel Messi afscheid neemt bij FC Barcelona terwijl er een nieuw contact werd verwacht, heeft Paris Saint-Germain de eerste lijntjes uitgezet om de superster naar de Franse hoofdstad te halen. Op korte termijn zal er vermoedelijk (intensief) contact komen tussen beide partijen.

Dat schrijft de Italiaanse transferspecialist Gianluca di Marzio althans. Volgens hem was de breuk tussen Messi en FC Barcelona zeer onverwacht, maar wel definitief. En dus kan Paris Saint-Germain de droom om Messi te halen, werkelijkheid laten worden. Afgelopen zomer werd die club ook al stevig gelinkt aan de diensten van de Argentijn, toen hij in de clinch lag met de inmiddels vertrok preses Josep Bartomeu. 

Het is volgens Di Marzio 'de meest logische oplossing' en PSG heeft al veel langer de wens om de Argentijn te halen. Toen hij onder contract stond in Catalonië werd dat een onmogelijk verhaal en tot vandaag (donderdag) was men in de sterke veronderstelling dat Messi in Camp Nou wilde blijven. 

Met dit nieuws komt daarin verandering. 'De eerste contacten zijn al uitgezet om hem naar Frankrijk te brengen en Paris Saint-Germain hoopt hem te kunnen overtuigen om voor die club te kiezen. Vanaf morgen (vrijdag) gaat PSG het contact intensiveren. PSG is momenteel de grote favoriet om hem binnen te halen.' Afgelopen seizoen speelde beide clubs nog tegen elkaar in de Champions League, toen maakte Messi in het verloren tweeluik nog wel een briljante treffer van grote afstand. 

Lees ook'Messi wees al twee clubs af

Volgens Di Marzio is het de grote wens van Al-Khelaifi om Messi te presenteren, terwijl de Argentijn zelf graag met Neymar voetbalt. Eerder probeerde hij zijn vriend, met wie hij deze week werd gespot, terug te halen naar FC Barcelona, maar dat was niet haalbaar. Mogelijk gebeurt het nu andersom en treffen ze elkaar bij PSG: ook Fabrizio Romano meldt dat PSG het contact inmiddels heeft opgestart. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen