Coëfficiëntenpolonaise begonnen: Nederlandse clubs starten goed

6 augustus 2021, 08:32

De Europese eindtoernooien zijn nog niet eens begonnen, maar de coëfficiëntenpolonaise is al in volle gang. Dat heeft alles te maken met de prestaties van PSV, Feyenoord en Vitesse in de voorrondes. Na zeven wedstrijden zijn de Nederlandse clubs nog ongeslagen dit seizoen.

PSV won twee keer van Galatasaray en was deze ronde met 3-0 te sterk voor FC Midtjylland. Feyenoord wist een keer te winnen en een keer gelijk te spelen tegen FC Drita. Dat was moeizaam, maar tegen FC Luzern liet de ploeg van Arne Slot een heel andere kant zien. De ploeg uit Zwitserland werd met 0-3 verslagen. Vitesse speelde in de eerste voorronde wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Dundalk FC. Deze ronde pakte Nederland 2,5 punt. Dat moet gedeeld worden door vijf, omdat de Eredivisie vijf ploegen aflevert die Europees spelen.

Tot dusver heeft Nederland dit seizoen 0,833 coëfficiëntenpunt gepakt. Dat terwijl Ajax en AZ nog niet eens in actie zijn gekomen. De Amsterdammers verdienen sowieso vier bonuspunten, omdat ze de Champions League hebben gehaald. Mocht PSV dat ook lukken, dan zijn er dus nog eens vier extra punten binnen. Wat er ook gebeurt: dit seizoen kunnen de Eredivisionisten sowieso niet over nummer zes Portugal heen. Dat verschil is simpelweg te groot. Aan de andere kant kunnen achtervolgers Rusland, Schotland en Oostenrijk niet over Nederland heen. Door de goede prestaties in de voorrondes is het gat nog groter geworden dan het al was.

Volgend jaar is er wel een kans dat Nederland en Portugal serieus strijden om plek zes op de ranglijst. Het verschil is nu 10.366 punten in het voordeel van de Portugezen, maar over een jaar telt het seizoen 2017/2018 niet meer mee in de ranking. Dat is dus goed nieuws. De clubs uit het Zuid-Europese land haalden desijds 9.666 punten, waar de Nederlandse trots slechts 2.900 pakte. Als dit seizoen straks vervalt, wordt het gat dus bijna 7 punten minder groot. Dan te bedenken dat Nederland nog niet eens zo lang geleden rond plek elf bungelde op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen