Streuer na FC Twente-renovatie: "Daar zitten wij nog ver vandaan"

6 augustus 2021, 08:11

FC Twente-directeur Jan Streuer heeft een drukke transferzomer achter de rug, maar heeft de selectie één week voor de start van het seizoen compleet. Acht spelers werden al vastgelegd en daar komen de huurlingen Michel Vlap, Michal Sadilek en Dimitris Limnios nog bij. 

De Tukkers beleefden vorig seizoen een geweldige start onder Ron Jans, maar in de tweede helft van de competitie werden de prestaties minder. Dat had alles te maken met een aantal blessures. Vaclav Cerny, Julio Pleguezuelo en Wout Brama moesten allemaal een groot deel missen. Dat kon de talentvolle ploeg niet opvangen. Te veel leiders ontbraken. Daar is nu op ingekocht met de komst van de ervaren Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan en Jody Lukoki. Daarnaast werd Cerny definitief overgenomen van FC Utrecht. 

De club huurde daarnaast Manchester City-talent Manfred Ugalde voor de spitspositie en Giovanni Troupée kwam transfervrij over van FC Utrecht. Behoorlijk wat nieuwkomers dus, maar Streuer stelt dat de club geen onverantwoorde risico's heeft genomen. "Wij hebben een spelersbudget en daar blijven wij deze zomer keurig binnen", aldus de bestuurder in gesprek met TC Tubantia. De Enschedeërs hebben een transferbudget van zes miljoen euro. Dat is dertig procent van het totale budget bij de club.

"Dertig procent is nog altijd weinig in vergelijking met veel andere clubs. Sommige clubs besteden vijftig, zestig of zelfs zeventig procent van de begroting aan het voetbal. Daar zitten wij nog ver van vandaan", besluit Streuer, die snel Anderlecht-speler Vlap, PSV-middenvelder Sadilek en FC Köln-aanvaller Limnios wil presenteren. De huurlingen zijn al medisch gekeurd, dus het lijkt een kwestie van tijd te zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen