'Ajax, Manchester City en PSG grijpen naast Belgisch toptalent'

6 augustus 2021 – Rayane Bounida zit met zijn hoofd bij Anderlecht, schrijft Het Laatste Nieuws. Het toptalent wordt gelinkt aan de grootste clubs van Europa, maar lijkt zijn club trouw te blijven. De gesprekken over een contract verlopen 'constructief', waardoor de Belgen de hoop hebben dat de aanvallende middenvelder blijft.

'Ajax, Manchester City en PSG grijpen naast Belgisch toptalent'

De vijftienjarige Bounida werd een maand geleden door Mo Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, rondgeleid op sportpark De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers hoopten de middenvelder op die manier te overtuigen om naar de Nederlandse hoofdstad te komen. Manchester City en Paris Saint-Germain azen namelijk ook op zijn handtekening, maar al die clubs lijken teleurgesteld te worden. Hij wil namelijk bij Anderlecht blijven.

Bounida heeft nog geen professioneel contract in Brussel, omdat hij nog maar 15 jaar is. De geïnteresseerde clubs konden hem daardoor oppikken voor een opleidingsvergoeding, maar hij heeft zelf dus nog geen trek in een buitenlands avontuur. Hij voert nu gesprekken met Anderlecht over een contract, waardoor hij zich kan ontwikkelingen in zijn vertrouwde omgeving. 

Urbain Haesaert was van 2010 tot 2018 hoofdscout bij de Belgische club. Nu werkt hij als scout in Amsterdam. Hij liet zich eerder al lovend uit over de spelmaker bij Sporza. "Hij is een Europese topper. Hij is een ongelooflijk goeie speler, die alle nodige kwaliteiten herbergt. De aanname is altijd perfect, links- en rechtsvoetig is hij goed. Hij versnelt het spel. Hij dribbelt niet om te dribbelen. Bounida denkt altijd voorwaarts en zoekt de diepte. Hij is technisch én tactisch zo sterk."

Ajax

gerelateerd