FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Twee keer goed nieuws voor Mulder bij zoekend sc Heerenveen

6 augustus 2021 – Goed nieuws voor Erwin Mulder. De doelman is de nieuwe aanvoerder van sc Heerenveen. Daarmee is meteen duidelijk geworden dat hij ook dit seizoen de eerste keeper is in het Abe Lenstra stadion. Dat betekent automatisch slecht nieuws voor Xavier Mous.

Twee keer goed nieuws voor Mulder bij zoekend sc Heerenveen

De keeper kwam deze zomer transfervrij over van PEC Zwolle en hoopte de eerste doelman te worden. "Ik ga voor een basisplaats. Als ik daar geen reële kans op had gehad, had ik niet voor Heerenveen gekozen. Het past niet bij mij om op de bank te zitten. Uit de gesprekken met Heerenveen ving ik de juiste dingen op", vertelde Mous in gesprek met Voetbal International. Nu moet hij zich toch neerleggen bij zijn reserverol, weet de Leeuwarder Courant.

Voor Mulder is het een mooie beloning na zijn terugkeer afgelopen seizoen. Hij is de nieuwe aanvoerder nadat Henk Veerman de aanvoerdersband vrijwillig afstond. Tijdens de voorbereiding kregen meerdere spelers de band om de arm, maar uiteindelijk is de keuze dus gevallen op de doelman. Dat heeft ook te maken met de blessure van sterkhouder Pawel Bochniewicz. Hij leek de beoogde nieuwe aanvoerder te worden, maar door een kruisbandblessure staat hij het hele seizoen aan de kant. Of er nog een vervanger voor hem komt, is onbekend.

Lees ook: Forse domper Heerenveen: sterkhouder Bochniewicz maanden out

De Friezen pikten Sven van Beek al op, maar hij heeft de afgelopen seizoenen meerdere zware blessures gehad. Het is dus de vraag of trainer Johnny Jansen het aandurft met hem, Ibrahim Dresevic en de talentvolle Syb van Ottele. Geld voor aankopen is er echter niet. Dat heeft alles te maken met Joey Veerman, die nog altijd zijn wedstrijden in Friesland speelt. Feyenoord, Hellas Verona en Rangers FC zijn geïnteresseerd in de spelmaker, maar schrokken van de vraagrpijs van tien miljoen euro. Mocht hij alsnog vertrekken, dan kan technisch manager Ferry de Haan wat doen op de transfermarkt. 

Lees ook: Joey Veerman flirt met Feyenoord: "Zou zeker een goede stap zijn"

De belangrijkste vacature is de spitspositie. Henk Veerman had vorig seizoen al geen serieuze concurrent en ook nu ontbreekt die nog. Siem de Jong en Benjamin Nygren kunnen wel als puntspeler uit de voeten, maar het is niet hun favoriete positie. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel, maar een ding is inmiddels zeker: Erwin Mulder is onomstreden in het Friese Haagje.

Eredivisie

gerelateerd