Schuurs stellig: "Ik had me bij PSV nooit zo kunnen ontwikkelen"

6 augustus 2021, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Perr Schuurs maakt een uitstekende indruk in de voorbereiding. Vorig seizoen raakte hij zijn basisplaats kwijt in Amsterdam, maar een vertrek? Daar heeft hij geen seconde over nagedacht. De verdediger geniet met volle teugen in de Johan Cruijff ArenA.

"Je ligt altijd onder een vergrootglas. Je wordt doorlopend de maat genomen. Alles is een strijd, een competitie", vertelt Schuurs over de druk in Amsterdam. Het is wennen voor de verdediger. "Ik weet dondersgoed waar ik vandaan kom. Ik heb niet zoals veel Ajaxvoetballers vanaf mijn tiende in de opleiding gezeten. Bij Fortuna ging de training soms niet door omdat er geen ballen waren. Ik weet niet wat het is om elke jaar met een grote voorsprong kampioen te worden. Wij wonnen soms maar vijf wedstrijdjes per jaar."

Leuk is anders, leerzaam was het wel. "Dan moet de motivatie uit jezelf komen, en soms moet je die uit je tenen halen", aldus Schuurs in Het Parool. Vorig jaar begon hij in de basis, maar die plek raakte hij kwijt aan Jurriën Timber. De mandekker gaat nu voor revanche. Er was interesse vanuit het buitenland, maar hij is nog niet klaar in de hoofdstad. Hij wil slagen bij Ajax. "Ik heb niet voor niets vijf maanden geleden mijn contract verlengd. Het is niet makkelijk om bij Ajax terecht te komen, dan moet je ook niet te snel het hoofd buigen."

Voor hij de transfer van Limburg naar Noord-Holland maakte, kon hij ook naar Noord-Brabant. PSV had namelijk serieuze interesse in hem. Spijt van zijn keuze heeft hij nooit gehad. "Ik heb bewust voor deze uitdaging gekozen. Ik had me bij PSV nooit zo kunnen ontwikkelen als ik bij Ajax heb gedaan. De stijl van spelen van Ajax – veel moeilijker ga je het niet krijgen als centrale verdediger, met vijftig meter ruimte in je rug. Waarom zou ik weggaan? Ik ben pas 21. Als je bij deze club mag voetballen, moet je die kans pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen