Van Ginkel en Schmidt vol vertrouwen: "Hebben we laten zien"

6 augustus 2021, 14:10

Zaterdag staat de Johan Cruijff Schaal op het programma. Het kan voor PSV de eerste prijs zijn sinds de landstitel in 2018. Destijds was Marco van Ginkel al van de partij. Nu wil hij de prijzendroogte laten stoppen. Daarvoor moet wel afgerekend worden met Ajax.

"PSV heeft al drie jaar niets gewonnen en PSV moet altijd om de prijzen spelen. Ajax is de grootste concurrent van PSV, vorig jaar hebben ze met een flink verschil van zestien punten gewonnen", doelt de middenvelder op de titelstrijd. Hij verwacht een getergde ploeg en wijst naar zijn ploeggenoot Davy Pröpper, die net als hij deze zomer een contract tekende in het Philips Stadion. "Volgens mij is hij de enige die deze prijs heeft gewonnen. Ik denk dat we er zeker klaar voor zijn. De focus ligt op Ajax."

Roger Schmidt hoopt uiteraard ook op zijn eerste prijs in Eindhoven, maar op de achtergrond kijkt de trainer ook naar de return tegen FC Midtjylland. Maar spelers sparen? Dat gaat niet gebeuren, vertelt de Duitser op de persconferentie. "Ik speel altijd met een team waarvan ik denk dat het de beste ploeg voor die wedstrijd is. We kunnen gelukkig ook vijf keer wisselen, dus dat is ook mooi."

In tegenstelling tot PSV heeft Ajax nog geen competitieve duels in de benen. Dat is volgens Schmidt niet per se een voordeel. "Dat zal wel meevallen. Natuurlijk hebben we vertrouwen opgedaan, maar Ajax beschikt ook over een hoop ervaren spelers en kwaliteiten. Ze weten hoe je dit soort wedstrijden moet spelen. We hebben vorig jaar al laten zien dat we goed kunnen spelen tegen Ajax", doelt hij op de wedstrijden in de competitie. Destijds speelden de ploegen twee keer gelijk. In Eindhoven werd het 1-1, in Amsterdam 2-2.

"Ajax is een zeer goed team. Ze zijn goed ingespeeld op elkaar, hebben geen vaste krachten verloren en nog dezelfde coach. Bovendien hebben ze Berghuis vastgelegd. Tegen de Duitse clubs zag het er in de voorbereiding goed uit. Ik verwacht een intensieve en mooie wedstrijd. We moeten ons eigen spel spelen en geen speciale dingen doen. Als wij alles goed doen, moet dat genoeg zijn voor een zege", besluit de trainer vol vertrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen