Guardiola zet streep door Messi, Pochettino zet de deur ruim open

6 augustus 2021 – Mauricio Pochettino en Pep Guardiola hebben gereageerd op de toekomst van Lionel Messi. Beide trainers staan er heel anders in: de Spanjaard gaat sowieso niet opnieuw met de superster samenwerken, de Argentijnse oefenmeester hoopt dat hij binnenkort met hem op het trainingsveld staat.

Guardiola zet streep door Messi, Pochettino zet de deur ruim open

Pochettino geeft toe dat de komst van de aanvaller 'een mogelijkheid' is en dat de clubleiding hard werkt aan  versterkingen. "We zijn op de hoogte van wat er gisteren is gebeurd omtrent Messi en Barcelona. Voor clubs, waaronder Paris Saint-Germain, komt de kans om zo'n grote speler te halen niet vaak voorbij. De club werkt er hard aan. Als er informatie is, dan laat ik het weten. We evalueren in ieder geval de opties en dit is er één van."

Daarna wil de oefenmeester er snel over ophouden, want de focus moet op het duel met Troyes. Zaterdag start Paris Saint-Germain aan de competitie. Toch raken de journalisten niet uitgepraat over een mogelijke transfer. Kylian Mbappé wordt gelinkt aan Real Madrid, maar mag niet vertrekken. Ook niet als Messi komt? "Het antwoord op die vraag is nee", vertelt Pochettino lachend. 

Lees ook: FC Barcelona kon Lionel Messi (34) met één scenario behouden

Guardiola hoeft Messi niet terug 
Wat wel zeker is, is dat de aanvaller niet naar Manchester City gaat. Dat vertelt Guardiola tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Community Shield. Hij werkte in Barcelona succesvol samen met Messi, maar in Engeland komt er geen hereniging. "We hebben geld uitgegeven aan Jack Grealish en hem rugnummer 10 gegeven, omdat we vertrouwen in hem hebben en we ervan uitgingen dat Messi bij Barcelona zou blijven. Messi is geen deel van onze plannen op dit moment. Als Barcelona-supporter had ik graag gezien dat Messi zijn carrière daar had beëindigd. Als fan spreek ik mijn enorme dankbaarheid uit voor de meest bijzondere voetballer die ik ooit heb gezien", besluit de Spanjaard lovend.

Eredivisie

gerelateerd