Bosz over transferstilte bij Olympique Lyon: "Kwaliteit nodig"

6 augustus 2021, 17:23

Olympique Lyon nam deze zomer (noodgedwongen) afscheid van onder anderen aanvoerder Memphis Depay, Jean Lucas, Joachim Andersen en Melvin Bard, maar haalde daar niet één aankoop voor terug. Alleen twee transfervrije spelers kwamen de ploeg van Peter Bosz versterken nog voordat de coach aankwam bij de Ligue 1-club. Toch is de Nederlander ambitieus en rekent hij nog op enkele versterkingen.

"Gelukkig loopt de transferwindow tot eind augustus, dus we hebben nog tijd om de ploeg beter in evenwicht te brengen", reageerde Bosz op de transferstilte bij Olympique Lyon. "Ik zal niet praten over specifieke posities, maar het is duidelijk dat we nog steeds goede spelers nodig hebben in elke linie. We hebben veel spelers, maar ik heb kwaliteit nodig die past bij onze speelstijl."

De Nederlandse coach zag desondanks goede dingen in de speelwijze die hij wil gaan hanteren bij Olympique Lyon dit seizoen. "We hebben vooruitgang geboekt in de manier waarop we willen spelen, maar we zijn er nog niet klaar voor het grote werk. Dat is duidelijk, maar dat is nog geen enkele club." De coach zag tegen Sporting Portugal (3-2 verlies) en FC Porto (5-3 verlies) goede dingen, ondanks de nederlagen.

Lees ook: 'Onana 'naait' Ajax en Lyon en wacht met handtekening'

Een van de spelers waar veel van verwacht wordt onder Bosz, is de zeventienjarige aanvallende middenvelder Rayan Cherki. "Hij moet nog veel leren, maar dat geldt ook voor 32-jarige spelers. Hij heeft veel zeer interessante aspecten en aan sommige dingen moet hij ook werken. Daarom ben ik hier om met jonge spelers aan het werk en ze beter te maken." Verwacht wordt dat Bosz veel talent gaat laten doorbreken bij Lyon dit seizoen, om te beginnen tegen Brest. Ook de gewilde Houssem Aouar is van de partij. "Ik reken dit seizoen op hem", aldus Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen