Busquets bezocht Messi, eerste afscheidsberichten zijn binnen

6 augustus 2021, 19:03

Sinds de aankondiging van het afscheid van Lionel Messi bij FC Barcelona bleef het muisstil op de sociale media van alle selectiespelers van de Catalanen. Geen voetballer plaatste een afscheidsbericht, ook omdat er nog zoveel onduidelijkheid was. Nu een afscheid onomkeerbaar lijkt, druppelen de eerste reacties binnen.

'Ik ben nog steeds alles aan het verwerken', begint ploeggenoot Sergio Busquets zijn verhaal. De middenvelder werd tegelijk door Pep Guardiola uit het B-team gehaald, op voorspraak van Messi. 'Je kwam als kind naar de club en werd de beste speler in de geschiedenis, nadat je de club hebt laten groeien tot grote hoogte. Je hebt individueel en collectief geschiedenis geschreven. (…) Ik heb het geluk gehad om dertien seizoenen van je te genieten. Buiten dit alles ga ik de persoon en de vriendschap missen. Je zal gemist worden.' Volgens La Sexta was de middenvelder ook in het huis van Messi vrijdag om afscheid te nemen.

De jonge aanvaller Ansu Fati, die al bijna een jaar geblesseerd toekijkt bij FC Barcelona, nam ook afscheid via Instgram. 'Alle jongens die naar La Masia komen, dromen ervan met jou te kunnen spelen. Ik voel me gelukkig dat ik het heb gedaan. Ik wil je bedanken voor deze twee jaar, voor je genegenheid richting mij en voor alles wat ik heb geleerd. Mijn familie en ik zullen je altijd heel dankbaar zijn. Ik wens joe het allerbeste.'

Ook Xavi, die jarenlang samenspeelde met Messi nam afscheid van de beste voetballer die FC Barcelona ooit gekend heeft. 'Als supporter van FC Barcelona, ploeggenoot en vriend, kan ik je alleen maar bedanken voor alles wat je ons gegeven hebt gedurende jouw jaren bij FC Barcelona. Wat je nu ook gaat doen, ik wens je het beste voor de toekomst', schreef hij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen