Berghuis verklaart rugnummer 23 bij Ajax: "Jordan en LeBron"

6 augustus 2021, 20:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis (29) draagt sinds zijn komst bij Ajax rugnummer 23 en dat nummer is bewust gekozen. De buitenspeler had de keuze tussen onder anderen negen, elf, zestien en 23, maar besloot na een lange overweging om voor die laatste opties te kiezen.

"Ik twijfelde eigenlijk tussen elf en 23", vertelt de buitenspeler tegenover Inside Ajax. "Maar elf vond ik meer een rugnummer voor een linksbuiten, negen meer van een spits. Uiteindelijk heb ik voor 23 gekozen. Michael Jordan en LeBron James hadden dat nummer ook. Dat vind ik inspirerende mensen, die voor hun doelen zijn gegaan. Daarom past dat nummer bij deze challenge, dat ik naar Ajax ben gegaan om in de juiste mindset te komen. Ik kijk er naar uit om met dit rugnummer mooie dingen te laten zien."

In het verleden droegen ook Ajax-spelers Lassina Traoré, Kenny Tete, Rafael van der Vaart en Danny Hoesen dit rugnummer van Berghuis. "Hoesen ook toen hij scoorde tegen FC Barcelona. Ik kijk veel voetbal en zeker de Champions League-wedstrijden van Nederlandse clubs", zei Berghuis, die het Nederlandse voetbal in de Europese competities op de voet volgt.

Lees ook: Berghuis: "Ik heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn"

Verder werd Berghuis ook nog gevraagd naar de doelstellingen die hij bij Ajax heeft dit seizoen. Concreet ging de buitenspeler daar niet op in, maar hij laat wel weten ambitieus te zijn. "Successen met je team beleven. Je merkt dat de spirit er echt in zit", loofde de buitenspeler zijn teamgenoten in Amsterdam. Zaterdagavond is de kans op de eerste hoofdprijs tijdens de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen