Nederlandse enclave FC Cincinnati slinkt: Nijkamp vertrekt

6 augustus 2021, 21:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Cincinnati heeft vrijdag afscheid genomen van algemeen directeur Gerard Nijkamp (51). De Nederlander begon met grote plannen aan zijn avontuur bij de MLS-club, maar heeft die niet kunnen volbrengen. Na twee jaar is er een streep gezet onder de samenwerking, dat gebeurt overigens op voorspraak van Nijkamp zelf.

"Ik ben trots op de basis die we hier hebben opgebouwd en op al het harde werk dat iedereen erin heeft gestoken", blikt Nijkamp terug op zijn periode in Amerika. Die was bewogen, mede door het vertrek van Ron Jans als trainer. Jaap Stam was de opvolger, maar ook onder hem vallen de prestaties nog ietwat tegen. De ploeg staat inmiddels op de tiende plaats in de Eastern Conference, terwijl het doel was om binnen enkele jaren na toetreding tot de MLS de play-offs te bereiken. 

Dat wordt ook dit seizoen een moeilijk verhaal. "Hoewel dit een uitdagend project was, heb ik besloten om een ??baan te zoeken die dichter bij mijn familie staat. Ik wens het team het beste voor de toekomst", licht Nijkamp zijn vertrek toe. Daarmee wordt duidelijk dat hij dus zelf een punt gezet heeft achter zijn periode bij de MLS-club.

Lees ookGerard Nijkamp: van td in Zwolle naar general manager in de MLS

Daarmee dunt de Nederlande enclave flink uit in de laatste jaren. Met Haris Medunjanin, Kamohelo Mokotjo, Kenneth Vermeer en Maikel van der Werff staan er weliswaar nog vier spelers met een Nederlands paspoort onder contract in de A-selectie, maar dat aantal lag een aantal maanden eerder nog hoger. Of Nijkamp al een andere job gevonden heeft, is nog onbekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen