Memphis, Piqué, Coutinho en Griezmann zeggen Messi vaarwel

6 augustus 2021, 22:23

Lionel Messi vertrekt bij FC Barcelona en lijkt op weg naar Paris Saint-Germain. Na een lange radiostilte wat betreft zijn (voormalige) ploeggenoten, is inmiddels volop gereageerd op zijn vertrek. Het vertrek van de beste speler die ooit voor de Catalanen heeft gespeeld komt hard aan. 

'Niets zal ooit meer hetzelfde zijn. Niet in Camp Nou, niet in de stad Barcelona, niet wijzelf. Na meer dan twintig jaar bij de club draag je het Barça-shirt niet meer. De realiteit is soms heel hard', begint Gerard Piqué zijn lange, maar mooie verhaal aan Messi. 'In mijn eerste seizoen, na mijn terugkeer bij FC Barcelona, wonnen we de treble en werd jij de beste speler aller tijden. Van Rosario tot de hemel Rome. Daar begon de legende. Wat daarna kwam, is geschiedenis. (…) Nu ga je weg, maar ik weet dat je op een dag terug zult komen. (…) Hier zullen we je missen. Ik hou van je, Leo.'

'Toen ik klein was, was het mijn droom om voor het eerste team van Barça te spelen. Maar dat ik het aan jouw zijde heb gedaan, de beste speler in de geschiedenis van het voetbal, had ik nooit gedacht. (…) We kunnen je nooit alles teruggeven wat je ons hebt gegeven', schrijft Sergi Roberto over zijn vertrokken ploeggenoot.

Lees ook: Busquets bezocht Messi

Ook Riqui Puig heeft mooie woorden. 'Ik heb een droom kunnen waarmaken die elk kind heeft die van voetbal houd. Het shirt kunnen delen met de beste speler ter wereld. Met Messi leven, van hem leren en wedijveren is het beste wat me de afgelopen twee jaar is overkomen. Bedankt Leo. We zullen je heel erg missen, liet hij weten over de Argentijn.

'Het enige wat ik je kan zeggen en waar iedere voetballiefhebber aan zal denken: BEDANKT!', laat Antoine Griezmann optekenen. 'Bedankt voor alles wat je hebt gedaan in Barcelona! Voor de stad, voor de club ... je hebt alles veranderd. Ik ben er zeker van dat het geen afscheid is, maar een tot ziens en dat je pad weer kruist met FC Barcelona. Ik wens je het beste, dat jij en je familie gelukkig mogen zijn, waar je ook gaat. Er zijn maar weinig mensen die weten wat het is om Messi te zijn en je was in alle opzichten een voorbeeld voor mij.' 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen